Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt locka deltagare till grupp för ensamstående föräldrar

/
  • Ensamstående föräldrar. Anna Thornemo är kontaktperson för en grupp för ensamstående föräldrar i Leksand. I lördags hade de en träff och några av deltagarna var Elias (t.v) och Emilia. I famnen håller Anna systerdottern Ida.  Foto: Göran Persson

Annons

Gruppen bildades för cirka ett år sedan och har haft några träffar, men det har varit lite svårt att locka deltagare.

- Det är lite halvsegt att få hit folk, ändå säger många att de tycker det är en bra idé, berättar Anna Thornemo som är kontaktperson för gruppen.

- Det är Studiefrämjandet och Leksands familjecentrum som står som ansvariga för gruppen. Det finns liknande grupper i andra städer. Bland annat har gruppen "makalösa föräldrar" startat i Falun, berättar hon.

Det finns många ensamstående föräldrar i Leksand enligt Anna Thornemo och Studiefrämjandet tycker det är en mycket bra idé med en grupp där ensamstående föräldrar kan träffas, så därför hoppas man nu att fler vågar ta chansen att delta under träffarna.

- Vi kommer även att köra en reklamkampanj så småningom.

Nästa programpunkt är den 20 augusti då man planerar en utflykt till Orsa björnpark. Det är några anmälningar som kommit in och Anna hoppas fler tar chansen att följa med på utflykten.

Mer läsning

Annons