Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skratt, prat, lyx och mys med Pralin på Spa i Tällberg

En helg som stannar tiden lite grann.
I novembermörkret gäller det att unna sig det där lilla extra.
Glamour med mode, bubbel, mat och vinprovning, lyxiga produkter och helrenovering i spat kompinerat med en avslappnande yoga var ingredienserna när ett gäng dalapraliner träffades på spahotellet Dalecarlia förra helgen.

Annons

LÄS MER: Therés Enström hittade sin balans med yoga och hårdrock

LÄS MER: Siljansnästjejens hemtovade mössor klär Hollywoodkändisarna

LÄS MER: Kliv in i Millamollis-Karins underbara växthus med utsikt över Siljan

Det årliga spat med Pralin på Quality hotel Dalecarlia i Tällberg fullbokades snabbt, och de som var med vittnade om varför:

- Det här var helt suveränt, tyckte Siv Carlsson från Falun.

Med sig hade hon kusinen Kerstin Forsgren, urpsrungligen från Dalarna även hon, men nu bor hon i Gävle.

– Här stannar tiden litegrann. Vi pausar och tar oss tid för lite omtanke om oss själva. Spat är höjdpunkten, tycker jag. Men jag gillar också flärd och mode, att i lugn och ro få känna och titta på utställarnas grjejer på minimässan, säger Kerstin.

Minna Sjöström från Ludvika och Susanne Andersson från Smedjebacken.

– Min hud blir nog lite chockad nu, säger Susanne Andersson från Smedjebacken. Den är inte van att bli omhändertagen så här. Jag är alldeles för lat för att ta hand om huden, men när jag väl gör det, som nu, så tänker jag ju att det här borde jag göra oftare.

Rengöring är A och O. Varje kväll och varje morgon ska det ske. Och såklart ska du ha en bra ren grund innan du  lägger en välgörande ansiktsmask.

Sara Thunmarker Telde, Pralins redaktör, kombinerade jobb och spa.

Peeling i hårbotten gjorde att frisyrerna såg ut som man badat i saltvatten och soltorkat håret efter. Spretigt och härligt. Och välgörande för hårbotten.

Sara Hurtig, Falun penslar på algmasken, påhejad av vänninekören.

Anna Frost, Falun klappar in ansiktsvattnet.

Siv Carlsson, Falun, matchade sin baddräkt både med ansiktsmask och växterna i bakgrunden.

Johanna Fjällrud, Anna Frost och Sara Hurtig tar paus från familjelivet och får samtidigt lena fötter.

– Min hud är väldigt känslig, men de produkter jag blev rekommednerad av spachefen Jenny Östh passade mig jättebra. Den turkiska helkroppsskrubben gjorde verkligen susen, jag har aldrig förut blivit så len så snabbt, säger Johanna Fjällrud.

Siv Carlsson gör Yinyoga på golvet. Malin Lidén går vant och hjälper Pralingänget att hitta rätt position, eller alternativa positioner, om knät eller höften säger: stopp.

Malin Lidén predikar: vila er i form!

Innan sopplunchen på lördagen provade gruppen på Yinyoga. Den yogaformen kännetecknas av en lätt, mjuk stretch, utförda i stillhet och medveten närvaro. Varje position hålls i fyra minuter minst, något som även lugnar sinnet. Det är bindväv, istället för musklerna, som man vill komma åt. Ofta fokuserar Yinyogan på höfter och ländrygg, kroppsdelar som är särskilt rika på bindväv.

– Var snälla mot er själva! Gör det ont någonstans, lyssna på kroppen före mig, sa Malin Lidén.

Andningen är viktig här, och ska både på in- och utandning gå genom näsan. Genom Yinyogan får vi hjälp att sakta in tempot och den ger oss större möjlighet att bli medvetna för att kunna fatta goda och omtänksamma beslut som gynnar oss i långa loppet.

– Malin hade en helt fantastiskt röst. Det är en viktig del av yogaupplevelsen att den som leder passet kan sprida harmoni och rösten är en viktig del av den helheten , tycker Anna Frost.

Krispig luft, härlig utsikt och omhändertagna från insidan och ut, lämnade Pralingänget Tällberg. Lita på att vi kommer åter nästa år.

Finalvarvet i modevisningen, här är det butiken Vanilj i Rättvik som visar upp delar av höstens och vinterns modemåsten.

Millamollis i Tällberg visade upp kläder från sitt sortiment, här bland annat en scarf i alpackaull från Tolfesbo.

Family House, Sportringen, Millamollis, Vanilj, Lantliv inredning, Carl Ohlsons och Back to earth - mineralsmink visade sina produkter i en minimässa, där man kunde klämma, känna, prova och shoppa, samt på en modevisning.

Dalecarlias sommelier Petra Schwarzenberger höll i en uppskattad vinprovning.
Snurra glaset, dofta sedan i en djup inandning, uppmanade sommeliern.
Mor och döttrar  provar en fruktig och smakrik Syrah.
Isabella ”Bella” Fredin hade god koll på sällskapet och deras olika matpreferenser.

Hjortronsorbét med chokladtryffel var en underbar smakkombination.

Sara Thunmarker Telde målar på Anna Klintasp rejält med den algbaserade ansiktsmasken från Kerstin Florian.

Mer läsning

Annons