Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skördefest på Munthes Hildasholm

/
  • Tre förskolor ställde upp med bidrag. Även om det var tävling så hittade Ingemar Blomqvist på olika tävlingskategorier så alla får diplom och får vara vinnare.  Foto: Seth Jansson
  • Gunhild Liss-Dalman kom etta i båda kategorier i vackraste bukett respektive skördekorg. Alla fick lämna bidrag och rösta på sin favorit.  Foto: Seth Jansson
  • Många strosade runt och tittade på vad som ställdes ut.  Foto: Seth Jansson
  • Trädgårdsmästaren Ingemar Blomqvist håller i en Connecticut Field pumpa som ska mogna och bli orange lagom till Halloween.  Foto: Seth Jansson
  • Lena Nilsson i röd jacka förklarar för Gun Stoltz i mitten om hur skatskrämma fungerar. Gun Stoltz slog till och fick med sig en hem.
  • Den nya vägen ska gå genom en vägport under Herrgårdsvägen. Längre fram kommer den nya tömningsstationen att ligga.

Annons

Förut har man haft en trädgårds temadag, men sedan 2006 har man haft skördefest istället. Ingemar Blomqvist ser det som en naturlig avrundning av en sommar fylld av aktiviteter på gården. Nytt för i år är en pumpa tävling där tre förskolor i kommunen ställt upp.

Även alla studieförbund är nu med och håller i olika aktiviteter. Studiefrämjandet och Hildasholm har ett gemensamt tält där barnen får måla stenar.

- Det har varit full ruljans, snart är stenarna slut, säger Sanna Seppänen från Studiefrämjandet och visar en snart tom bunke.

Många besökare samlades runt Lena Nilssons stånd där hennes flätade skatskrämmor drog till sig många undrande blickar. Idén fick hon i somras av sin förra lärare och funktionen hos den är att den ska hålla fåglar borta när den skruvar sig.

- Det är många som undrar vad det är, det är väldigt kul när folk är intresserade, säger Lena Nilsson.

En mängd grönsaker och andra hemodlade produkter såldes på marknaden. En tävling hölls i den som komponerat vackraste buketten och vackraste skördekorgen. Gunhild Liss-Dalman vann båda kategorierna.

- Vi är jättenöjda med arrangemanget, sa Ingemar Blomqvist framåt kvällen.

Förutom marknaden så talade författaren Göran Greider på temat tankar om trädgård.

Mer läsning

Annons