Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolpersonal kränkte elev med tröjgrepp

Skolinspektionen bedömer att när en personal vid en skola i Leksands kommun tog tag om en elevs tröja och vred om utgör en kränkning. Kommunen får kritik av Skolinspektionen för brister i åtgärder för att stoppa kränkningar av eleven.

Annons

Skolinspektionen har gjort en utredning med anledning av anmälningar om mobbing och kränkningar av en elev som ska inträffat förra året i Leksands kommun.

En personal ska ha sparkat till elevens stol och sedan tagit grepp om elevens tröja och vridit om. Skolinspektionen anser att det utgjort en kränkning av eleven.

Eleven har också varit utsatt för verbala och fysiska kränkningar av en annan elev på skolan. Skolinspektionen har funnit flera brister i hur skolan hanterat dem.

Skolan har vidtagit flera åtgärder för att komma till rätta med kränkningarna men Skolinspektionen anser att de inte varit tillräckliga då kränkningarna fortsatt. Biträdande rektor har inte rapporterat vidare uppgifterna om kränkningarna till rektorn vilket också är en brist. Uppgifter om att det fortfarande förekommit verbala kränkningar ska kommunen fått reda tack vare Skolinspektionens utredning, vilket också anses vara en brist.

Då eleven bytt skola avstår Skolinspektionen från att ingripa. Barn- och elevombudet vid Skolinspektionen kommer nu utreda om skadeståndskrav ska ställas mot kommunen.

Mer läsning

Annons