Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simskoleundervisning vid Västannorstjärnen

/
  • Tove Alexandersson gör storinternationell debut i Italien. Foto: Mattias Nääs/Arkiv.
  • Västannorstjärnen. Simskolan vid Västannorstjärnen är populär. Många barn deltar i undervisningen och många föräldrar följer intresserat sina barns framsteg i vattnet.  Foto: Göran Persson

Annons

Det är mulet men ändå varmt i luften. I vattnet trivs ett 40-tal unga killar och tjejer i åldrarna 4-10 år. Barnen är uppdelade i flera grupper då simkunnigheten varierar. En del barn simmar längre sträckor på djupt vatten. Andra barn övar sig för att få grundläggande vattenvana.

- Vi kör tre grupper varje dag och varje grupp har en timme till förfogande. Totalt blir det fem timmar för en grupp under en vecka. Vi försöker dela in dem i grupper och samtidigt få in badvett, båtvett, lite räddning och andra grundläggande färdigheter, berättar Tony Cederberg som är en av simskolelärarna vid Västannorstjärnen.

På simskolan undervisar även lärarna Christina, Oliver, Elvira och Mikael.

Cathrin Lindells barn Erik och Maria, båda sju år gamla, deltar i undervisningen.

- Jag tycker det är viktigt att de lär sig simma, vi bor nära sjön själva. De lyssnar nog också mer på någon annan person än på mig, berättar Cathrin Lindell som sitter på stranden tillsammans med flera andra föräldrar som också följer barnens undervisning.

Den här veckan och nästa bedrivs undervisningen vid Västannorstjärn, men vecka 31 flyttas undervisningen till Siljansnäs camping.

Mer läsning

Annons