Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Siljansvallen invigd av framtidens stjärnor

/
  • Popluär. Efter invigningsloppet ville många krama idolen Jenny Kallur  Foto: Christian Larsen
  • Autografjägare. Sanna Kallur fick träna hårt på sin signatur.  Foto: Christian Larsen
  • Akta rygg! Näten stod som strutar under matchen mellan Insjöns IF och Leksands IF.  Foto: Christian Larsen
  • Invigningsloppet. Tillsammans med systrarna Kallur sprang barnen mot invigningsbandet.  Foto: Christian Larsen

Annons

Hela slänten ner mot fotbollsplanen är fullpackad med folk, och visst märks det att orten fullkomligt andas sport. Alla är här för att se Siljansvallen invigas på nytt. Det var 70 år sedan någon sist klippte band här.

Bildningsnämndens ordförande, Zacharias Winberg, höll ett tal om betydelsen för idrottsplatsen och om vad den betyder för traktens ungdomar, och att alla ska jobba tillsammans för att få ungdomarna att må bättre.

I strålande sol och ett myller av sportande barn invigdes Siljansvallen med ett 100-meterslopp som barnen sprang med sina idoler, systrarna Kallur som sedan efter loppet blev fullkomligt omringade av barnen som ville krama om sina idoler.

- Det här blev klart tidigt förra hösten, men idag invigs det officiellt. Vi ska utöka det med en till fotbollsplan, men då blir det två sju-mannaplaner till, säger en förtjust Dan Söderström.

Dan Söderström ställde sedan frågor till systrarna Kallur om hur de upplever kändisskapet, om träning och om pappa Anders kommit i skymundan under senare år. Det fick också svara på hur det känns inför ett lopp då pressen från läktarna är enorm och om en tjuvstart får en okoncentrerad.

Stämningen var lättsam samtidigt som en blodallvarlig match pågick på fotbollsplanen bakom dem. Där möttes Insjöns IF och Leksands IF, men bakom allvaret var det trots allt lek och målgörarnas leenden var breda.

Intervjuer varvades om vartannat med fotbollspelare, löpare och dagens hedersgäster, Systrarna Kallur som lovade att komma tillbaka till Siljansvallen och träna som miljöombyte.

Den 11-12 augusti kommer det att hållas ungdomstävlingar på Siljansvallen. Man ska då dra på rejält på löparbanan med tusen starter på två dagar.

Mer läsning

Annons