Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rosad jazzkvartett jammar i Siljansnäs - Agnas Bros har släppt sin tredje platta

På lördag kväll äntrar Agnas Bros scenen i Siljansnäs sockenstuga. Den hyllade kvartetten, med rötter i Leksand, är alla bröder och hör till den nya unga jazzgenerationen.

Annons

De fyra musikerna är Konrad, Kasper, Mauritz och Max Agnas, alla fyra söner till trumpetaren Urban Agnas som de flesta leksingar känner till. Under de senaste åren har bröderna bland annat turnerat i Tyskland och runt om i Sverige, och som kvartett har de bland annat samarbetat med trombonisten Nils Landgren och saxofonisten Fredrik Ljungkvist.

Läs också: Unga jazzmusiker prisade

Agnas Bros har just släppt sitt tredje album. Nu bjuder kvartetten på jazz i Sockenstugan, Siljansnäs. Foto: Privat

Nyligen släppte de sitt tredje album, Lycka till med musiken, med egen nyskriven musik där alla fyra varit delaktiga i komponerandet av låtarna - Max på piano, Mauritz på kontrabas, Konrad på trummor och Kasper på gitarr. De som besöker sockenstugan på lördag kan säkert förvänta sig flera låtar från albumet.

Spelningen drar igång klockan 19 och biljetter finns hos Visit Dalarna. Arrangör är Kulturbanken Siljansnäs och i pausen serverar sockenföreningen soppa. Dryck från baren står man för själv.

Mer läsning

Annons