Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Recension: Så bra är Stiko Per Larssons nya skiva

På sitt sjätte album fortsätter Stiko Per Larsson att förvalta den karriär som han har byggt upp under de senaste tio åren.

Annons

STIKO PER LARSSON

"Titta vi flyger"

(Pappershimlen/BMG)

Bästa låt: "Kumpaner"

Betyg: 3/5

TV:  Häng med Stiko Per på hotellet och bakom kulisserna i Mello [+]

Stiko Per Larsson kändes mest malplacerad i Melodifestivalen. Rent tävlingsmässigt hade hans "Titta vi flyger" inte en chans trots att den, så här i backspegeln, var en av de mest sympatiska låtarna i årets upplaga av musiktävling.

Men livet går vidare utanför schlagercirkusen och på sitt sjätte album, som heter samma sak som Melodifestivalbidraget, fortsätter Stiko Per Larsson att förvalta den karriär som han har byggt upp under de senaste tio åren.

Läs mer: Teknikmiss försenade Stiko Pers nya skiva - tusentals skivor oanvändbara: ”Bisarrt fel” [+]

Stiko Per Larsson inför släppet av nya skivan

"Titta vi flyger" innehåller minst fem–sex potentiella P4-hits. Folkrock blandas med afropopinfluenser och countrytoner på ett sätt som känns naturligt och texterna övertygar. Stiko Per Larsson skriver oängsliga låtar som känns 100 procent ärliga och i "Kumpaner" lyckas han till och med rimma "Chewie och Han Solo" med "Chandler och Joey".

Men trots det lyfter inte riktigt helheten. Det som funkar i enstaka låtar blir lite väl snällt över en hel platta och några av bonusspåren hade gott kunnat plockas bort.

Linus Brännström/TT

Läs mer:  Ny vandring för Stiko Per: Målet är en miljon kronor för Barncancerfonden

Mer läsning

Annons