Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Protesterar mot SJ:s indragna tågstopp

Annons

- När jag ringde till ansvarig utredare på SJ Intercity, härom dagen, så påpekade han att jag var ute i sista minuten, berättar kommunalrådet Ulrika Liljeberg (C)

- Samtidigt erkände han att man missat att ge oss möjlighet att kommentera och diskutera saken i ett tidigare skede.

SJ vill alltså spara pengar genom att låta sista direkttåget mellan Stockholm och Mora köra förbi stationerna i Gagnef, Insjön och Tällberg.

På det sparar man enligt uppgift cirka 14 minuter och cirka 2,5 miljoner kronor.

- Det handlar om att tågpersonalen inte behöver övernatta i Mora och på så sätt sparar man pengar, förklarar Liljeberg vidare.

I går skickade kommunalrådet Liljeberg, Robin Malm för Insjöns intresseföreninge, Mats Hellbom från Insjöföretagarna och Göran Green för företagen i Tällberg ett gemensat brev till SJ:s vd Jan Forsberg.

Han bjuds att så snart som möljigt - helst före fredag - komma hit för att ge mer information och svara på frågor.

- Vi jobbar naturligtvis för att det nya förslaget inte ska bli av, men har samtidigt en plan B. Om den nya tidtabellen antas med förslaget så gäller den bara ett år, fortsätter Ulrika Liljeberg.

I går morse höll även Insjöföretagarna, Insjöns Intresseförening och Tällbergsföretagarna en manifestation på Tällbergs station tillsammans med riksdagsmannen Lennart Sacrédeus (KD).

- För mig är det viktigt att det här är en fråga där alla Siljanskommuner kämpar tillsammans, säger Sacrédeus.

Mer läsning

Annons