Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Packar herr och fru Aktivsson flyttlasset?

/

Annons

LEKSAND. Det här är de politiska partierna i Leksand beredda att göra för just herr och fru Aktivsson.

Centerpartiet genom Birgitta Pettersson: "Vi förutsätter att de bor bra redan, men ändå är det viktigt att det byggs fler bostäder i Noret.

Det här aktiva paret nyttjar säkert den nya tekniken och vi fortsätter att bygga ut och uppdatera bredbandsutvecklingen. Självklart stöttar vi också det kulturella utbudet - vi är inte främmande för att satsa mer pengar än i dag om möjligt."

Kristdemokraterna genom Per Wiman: "Samarbetet mellan kommunen och näringslivet måste bli bättre. Mellan flera företagare i Leksand och miljö- och hälsoskyddskontoret har det skurit sig - vi vill rent praktiskt finnas med där och hjälpa till att hitta goda lösningar.

Det gäller att Leksand blir intressant för företagarna, det gynnar orten och paret Aktivssons krav på hög kvalitet.

Vi stödjer också samverkan och dialog mellan kulturföreningarna och föreningslivet i Leksand, till viss del kan vi även bidraga med mer pengar. Vi har en extra miljon som inte är intecknad i vår budget."

Miljöpartiet genom Maria Liljas Stålhandske: "Leksands kulturliv hotas av tendensen att bevara allt som det varit. För att inte tappa kulturell mark vill vi instifta ett kulturstipendium. Nya spännande kulturidkare ska bjudas in att bo och verka här.

Det skulle göra Leksand intressant även utanför kommunen. Kulturlivet är avgörande också för att få fler unga att flytta hit - vilket är nödvändigt för att kunna erbjuda bra service åt den äldre befolkningen."

Folkpartiet genom Eva Jonasson: "Vi är helt eniga med kulturföreningarna om att det behövs en gemensam evenemangskalender som ständigt uppdateras. Det finns ett stort utbud av aktiviteter i Leksand i dag, men ofta krockar de och det är olyckligt.

Affärslivet vill vi stärka och jobbar med ledstjärnan "en dörr in". Det ska vara lätt för företagare att få hjälp och information.

Viktigt är också att kommunikationerna fungerar och då måste vägarna vara i bra skick. Vi menar att det är kommunens ansvar."

Socialdemokraterna genom Birgitta Jansson: "Utbudet av aktiviteter i Leksand är stort, vi har det mesta här om man bara ser efter. Den kärva ekonomin har gjort att vi kanske inte kunnat ge så mycket till kulturen som vi önskat de senaste åren, men så fort det blir ett överskott ska pengarna gå dit igen.

När det gäller boendet så har vi långtgående planer på att låta Noretgården åter bli det trygghetsboende det en gång byggdes som."

Vänsterpartiet genom Birgit Bååth: "Först och främst ska kultur- och fritidsnämnden få tillbaka sina 3 miljoner kronor man tvingats spara. Leksand är en kommun som inte får snåla med pengarna på i synnerhet kulturella aktiviteter.

Pengarna hoppas vi ska hjälpa kulturföreningarna att förverkliga sina idéer och på så sätt öka utbudet - inte minst vintertid."

Moderaterna genom Anne-Lie Stenberg: "Vi lyssnar och krattar manegen och finns som bollplank. Genom att uppmuntra ideella krafter hoppas vi stärka föreningslivet så utbudet på aktiviteter fortsätter vara stort och med hög kvalitet.

När det gäller affärsutbudet i Leksand så måste vi vända på arbetssättet genom att anställa en centrumutvecklare som aktivt söker upp de aktörer vi vill ha för att få ett attraktivt affärsliv."

Mer läsning

Annons