Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har skylten slocknat

/

Annons

Inne i chaufförernas allrum står det massor av blommor. Det är kunder, som de haft genom åren, som kommit in och stöttat de anställda hela dagen inför det hårda fakta de står inför.

- Det har varit jättetrevliga killar som alltid har hjälpt mig med matkassarna och vi har pratat om allt möjligt, säger resenären Gittan Häll.

- Det har blivit många, långa och givande samtal med chaufförerna. Det är jätte tråkigt att de får lov att sluta, säger Gittan.

Fredrik Ollén har chaufförsyrket vid sidan om sina studier vid Högskolan Dalarna och besvikelsen hörs i hans röst.

- Jag lider med mina kolleger. Jag kommer inte att drabbas lika hårt som dem eftersom jag pluggar. Men det är tråkigt, säger Ollén.

Leksand är Sveriges hotelltätaste ort, och det betyder en overklig mängd beställda taxiresor. Inte minst under de många evenemang orten bjuder på.

- En vanlig konsertkväll blir det cirka 200 skjutsar och med arenabygget har det blivit ännu mer, säger Ollén.

Olle Ollas vid Taxi Leksand är besviken på den obesvarade pajkastningen i pressen.

- Orsa Trafik har tryckt ner oss på så vis att de menat att vi har dragit ut på beslutet att lägga ner. På samma gång hade de klart med kommunen för längesedan, så jag förstår inte varför man sparkar på den som redan ligger, säger Ollas.

Taxi Leksand hade bolagsstämma den 20 juni där det beslutades att verksamheten skulle läggas ner. På måndagen efter midsommar gick man ut med beskedet till allmänheten.

- En företrädare för kommunen har gått ut med att de haft positiva samtal med Orsa Trafik och att "endast detaljer återstår". Och det var i april! Ändå blir vi nedsvärtade av Orsa Trafiks företrädare som menar att vi drar på tiden medvetet, säger Ollas.

- Att ta ett sådant här beslut är inget man gör över en natt, utan man ska höra sig för med varje delägare där alla måste få säga sin mening. Vi har stött och blött in i det sista.

- Jag är samtidigt besviken på många i branschen. Men det är inget att älta så jag och många andra går rakryggade ur det här, avslutar Ollas.

Mer läsning

Annons