Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöförvaltningen erkänner fel

/

Annons

I februari 2002 invigdes Green Cargos containerterminal i Insjön som servar Clas Ohlson, Tomoku Hus och Bergkvist-Insjön med transporter till och från Insjön i containrar per tåg.

Ett stenkast från terminalen ligger Åhlbyn med tre hushåll. De blev bland annat lovade bullervallar för att deras livskvalitet inte skulle försämras. Vallar började byggas, men arbetet är fortfarande inte slutfört.

Anders och Gunvor Nohrén, ett av paren i byn har sedan 2004 försökt få miljökontoret i Leksand att lyssna på hur de upplever situationen, men de har inte lyckats få kontakt.

För en dryg månad sedan tröttnade paret och JO-anmälde kommunen som nu kommit med sitt yttrande.

- Helt klart är att paret har rätt och vi har gjort fel. Vi borde redan 2004 ha fattat ett beslut i frågan, säger tf miljöchef Olle Rydberg till tidningen.

- En av anledningarna till att ärendet ramlade mellan stolarna är att vi varit underbemannade, men nu ser det bättre ut och ärendet har högsta prioritet, fortsätter han.

Anders Nohrén är nöjd med att något äntligen händer.

- Det känns bra, men samtidigt pågår ju processen med att utöka terminalen och det känns inte alls bra. Vi får se hur det slutar, men att kommunen erkänner att man gjort fel är positivt.

Mer läsning

Annons