Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mannen spottade sitt ex i ansiktet – döms till dagsböter för ofredande

En man från Leksands kommun döms till dagsböter för ofredande efter att ha spottat sin tidigare sambo i ansiktet.
Däremot frikänner tingsrätten honom från misstankarna om att ha misshandlat kvinnan. Mannen har erkänt ofredandet men förnekat misshandeln.

Annons

En man från Leksands kommun döms till dagsböter för ofredande efter att ha spottat sin tidigare sambo i ansiktet. Däremot frikänns han från misstankarna om att ha misshandlat kvinnan.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Polisen: "Mobilen är ett brottsverktyg som borde förbjudas i skolorna"

Inför sportlovet: Expertens bästa bokningstips och hit vill svenskarna helst åka – ”Stor efterfrågan

Dina gamla spel kan vara värda tusenlappar – här är 20 Nintendo-spel du vill hitta i gömmorna

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 50-årsåldern och bosatt i Leksands kommun. Han var åtalad misstänkt för att ha misshandlat och ofredat sin tidigare sambo. Mannen har förnekat misshandeln men erkänt ofredandet.

Ex-sambon har berättat att mannen misshandlat henne, någon gång i december 2014, samt att han har ofredat henne genom att spotta henne i ansiktet flera gånger, någon gång i januari 2016.

Enligt åtalet om misshandeln skulle mannen ha tryckt med sina händer mot kvinnans hals/bröstkorg samt tryckt ner henne i en säng och hållit ett hårt grepp om hennes armar.

Mora tingsrätt anser dock att kvinnans berättelse har varit opreciserad, både gällande tidpunkten och händelseförloppet, samt att hon har berättat olika berättelser under förundersökningen och under rättegången. Tingsrätten anser att det inte går att bevisa att mannen har misshandlat kvinnan och frikänner honom från misstankarna om misshandel.

Däremot konstaterar tingsrätten att mannen har erkänt ofredandet, att han spottade kvinnan i ansiktet flera gånger, och att hans berättelse stämmer överens med kvinnans berättelse. Därmed anser tingsrätten att det står klart att mannen har begått brottet.

Mora tingsrätt dömer mannen för ofredande. Han döms till att betala 30 dagsböter à 100 kronor, sammanlagt 3 000 kronor. Dessutom ska han betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons