Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man ska ha avfyrat ett femtontal pistolskott vid cykelväg – händelsen uppges ha fångats på film

Leksandsbon misstänks för att ha avfyrat ett femtontal pistolskott mot en lyktstolpe – en händelse som ska ha fångats på film. Han ska dessutom ha haft både ett halvautomatiskt hagelgevär och en fällkniv på sig.

Annons

En man i 35-årsåldern åtalas vid Mora tingsrätt misstänkt för två fall av grovt vapenbrott, ett fall av narkotikabrott och ett fall av brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål – detta efter två händelser i Leksand i slutet av september samt början av oktober.

Vid det första tillfället ska mannen, som är hemmahörande i kommunen, ha haft en skarpladdad pistol på en cykelbana. Med den ska han ha avfyrat ett femtontal skott mot en gatlykta.

Några dagar senare ska han ha befunnit såg på Siljansvägen med ett halvautomatiskt hagelgevär kaliber 12-70 av märket Remington som han inte hade rätt att ha, en fällkniv med ett blad på 10 centimeter trots att det inte var befogat samt 335 gram cannabisharts och 1,25 gram tetrahydrocannabinol.

Som bevis lägger åklagaren bland annat fram en film från händelsen i slutet av september – ett klipp som enligt åtalet visar hur Leksandsbon håller i pistolen och avfyrar skotten. Mannen själv förnekar dock samtliga brott.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons