Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksands medeltidsmarknad kan räddas – kommunen söker ny arrangör

Leksands kommun söker en ny arrangör till medeltidsmarknaden, det skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Annons

Läs även [+]: Förre arrangören för medeltidsmarknaden: "Vi önskar all lycka till den som vill ta över"

Leksands kommun skriver i pressmeddelandet att kommunens evenemangsråd under onsdagen hade ett extra möte där målet var att hitta en lösning tillsammans med arrangören bakom Leksands medeltidsmarknad.

Det var i slutet av december som arrangörerna bakom medeltidsmarknaden meddelade att man lägger ned marknaden efter 18 år. Anledningen var bland annat brist på dialog med kommunen och att man ska ha fått avslag på en ansökan till kommunen om utvecklingsbidrag.

Läs mer [+]: Därför läggs Medeltidsmarknaden ner – ordföranden: "Många är bedrövade och ledsna"

Leksands kommun skriver i dagens pressmeddelande att evenemangsrådet har beviljat stöd på 40 000 kronor till marknaden, och att man hela tiden ska ha varit beredd att ge mer ekonomiskt stöd under förutsättning att arrangören kan presentera ett underlag för evenemangets finansiella status.

Enligt kommunen bjöds arrangören in till gårdagens möte, men avböjde att delta och meddelade samtidigt att deras beslut att lägga ned marknaden är oåterkalleligt.

I december meddelade arrangörerna att man lägger ned medeltidsmarknaden i Leksand. Arkivbild.

Nu går evenemangsrådet ut och söker en ny arrangör till medeltidsmarknaden. Anledningen ska vara att marknaden tillfört mycket till kommunens evenemangsutbud, och att den varit uppskattad av ortsbor och besökare.

Enligt kommunen har flera redan hört av sig och visat intresse för att arrangera marknaden.

 – Vi utgår från att det ska arrangeras en medeltidsmarknad i Leksand under helgen 26-27 maj och kommer omgående att försöka hitta en ny arrangör, säger Per Strid, evenemangsrådets ordförande, i pressmeddelandet.

Kommunen vill samtidigt betona att man tycker att den tidigare arrangören gjort ett "storartat arbete" med att arrangera medeltidsmarknaden, och att man beklagar deras beslut att lägga ned den.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons