Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksands Lisskullor avslutade sitt år som ambassadörer på asylboende

I ett år har Alice Gundhe och Emilia Leander haft uppdraget som ambassadörer för Leksand.
Under året har de samlat in pengar och spridit värme och glädje.
Lite på övertid har de nu avslutat sitt sista projekt med att besöka asylboenden i Silansnäs och delat ut vinterhandskar, leksaker med mera till barn och vuxna på hotellet och stugbyn.

Annons

Alice Gundhe och Emilia Leander har som avslutning på sin tid som Lisskullor i Leksand besökt asylboende i Siljansnäs.

Redan när de tillträdde som Lisskullor anordnade de ett jullotteri under julmarknaden i Leksand och där överskottet skulle gå till nyanlända barn. Men av olika skäl, och då det redan pågick julklappsinsamlingar till barn, kände de att de ville göra något annat för barnen. Tiden gick och i december när Linda Knuts kröntes till Leksands lucia och ny Lisskulla hade man fortfarande pengarna kvar.

- I och med det började vi att planera vårt sista projekt och kontaktade Helene Tungel som är engagerad i de nyanlända i Siljansnäs för att höra vilka behov vi kunde bemöta i dagsläget, berättar Alice Gundhe och Emilia Leander.

Familjerna vid stugbyn och hotellet i Siljansnäs var snabba ut för att testa de nya vinterleksakerna.

Efter en tid kunde de packa bilen full med handskar och vinterleksaker som skänkts av företag i Leksand samt godis och dra upp till Siljansnäs.

- Det var så kul att få avsluta med att sprida värme och ljus som är lisskullornas uppgift . När vi åkte därifrån var vi verkligen fyllda av glädje och hopp, säger Alice Gundhe och Emilia Leander.

Mer läsning

Annons