Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksands kommunalråd Ulrika Liljeberg utses till ledamot i Agenda 2030-delegationen

Ulrika Liljeberg (C), kommunstyrelsens ordförande i Leksand, har utsetts till en av sju ledamöter i Agenda 2030-delegationen.
– Jag ser fram emot att arbeta i denna viktiga fråga med så många kunniga personer, säger Ulrika Liljeberg i ett pressmeddelande.

Annons
Ulrika Liljeberg (C), kommunstyrelsens ordförande i Leksand, har utsetts till en av sju ledamöter i Agenda 2030-delegationen.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Bygger ny restaurang för miljoner efter rekordsäsong

Stor vinylguide och lista: Här är 16 eftertraktade skivor du faktiskt har en rimlig chans att hitta i förrådet

Lista: Spara pengar till semestern – här är 11 onödiga saker du slösar pengar på

SÅ KÖPER DU PLUS

På fredagen meddelade Regeringen att man förstärker den kommunala förankringen i Agenda 2030-delegationen. Leksands kommunalråd, Ulrika Liljeberg (C), är en av sju ledamöter som har utsetts. Delegationen leds av Ingrid Petersson som utsågs till ordförande tidigare denna månad.

- Jag ser fram emot att arbeta i denna viktiga fråga med så många kunniga personer. Jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet som kommunstyrelsens ordförande under hittills tio år och det breda samhällsuppdrag som en kommun har. Som tjänstledig åklagare hoppas jag även kunna bidra med ytterligare kunskap om de utmaningar vi har i Sverige och världen, säger Ulrika Liljeberg i ett pressmeddelande.

Bland delegationens uppdrag finns bland annat att utveckla en bred dialog om hållbar utveckling med kommuner och landsting. Regeringens målsättning är att samtliga kommuner och landsting ska involveras och ges förutsättningar för genomförandet av Agenda 2030.

"I och med utnämningen av kommunstyrelsens ordföranden i två kommuner med kunskap och erfarenhet om arbetet med Agenda 2030 till ledamöter förstärker regeringen delegationens koppling till kommunerna", skriver Finansdepartementet i pressmeddelandet.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons