Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ledare för en dag i Leksand

Verkligheten kan se annorlunda ut.
Ung Företagssamhet i Dalarna och deras nätverket UF alumni arbetar för att stimulera entreprenörskap bland före detta UF-företragare.
Under en hel dag har sju så kallade alumner följt varsin ledare från Leksands kommun under en helt vanlig arbetsdag.

Annons

Projektledarna Fredrik Ohlsson, och Josefine Schöön tilsammans med Thomas Åkerlund (Leksands Sparbank) och hans följeslagare Oscar Sjökvist.

- Vi som ordnat dagen tror att alla som deltagit kan skriva under på att dagen har varit utöver det vanliga, säger projektledarna Fredrik Ohlsson och Josefine Schöön.

De berättar att syftet med projektet är att främja ledarskap och för att knyta kontakter med näringslivet, samt att ge ungdomar en inblick i hur det är att leda ett företag eller en organisation och inspirera till att själva bli framtidens ledare.

- Det känns riktig bra att få vara med en hel dag och se hur en helt vanlig arbetsdag kan se ut, säger Oscar Sjökvist från Borlänge.

Under dagen fick han följa med Thomas Åkerman, administrativ chef på Leksands Sparbank.

- Det är även lärorikt för mig och ger nya infallsvinklar på mitt arbete, konstaterade Thomas Åkerman.

Dagen avslutades med en rundtur och hockeymatch på Tegera Arena.

Alla som väljs ut att delta i projejktet "Ledare för en dag" måste ha drivit ett UF-företag under sin gymnasietid.

De deltagande ledarna i Leksand och alumnerna under evenemanget var;

Per-Ragnar Bergkvist, vice VD på Bergkvist Insjön – William Reimer, Ann-Louise Gustavsson, VD på Dalecarlia – Anna Lundberg, Anna Wiklund, bokningsansvarig på Green Hotell – Felicia Isaksson ,Thomas Åkerman, administrativ chef Leksands Sparbank – Oscar Sjökvist, Peter Joon, VD på Leksands Knäckebröd – Gustav Jax, Per Stridh, Näringslivschef på Leksands Kommun – Emma Eriksson och Fredrik Sand, CFO på Ejendals – Oscar Sandelin

Mer läsning

Annons