Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna döms för hot – skrev till en man att hon skulle hugga snoppen av honom

En kvinna från Leksands kommun hotade en man genom att skicka ett sms där hon skrev att hon skulle hugga snoppen av mannen.
Nu döms kvinnan för olaga hot. Hon erkänner att hon skickat sms:et men förnekar brott.

Annons

En kvinna från Leksands kommun hotade en man genom att skicka ett sms där hon skrev att hon skulle hugga snoppen av mannen. Nu döms kvinnan för olaga hot.  OBS: Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Flamenco och folkdans smälter samman i Leksand

Socialt kitt, och stark predikan – påskmusikalen i Insjön lockar ett par tusen åskådare

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömda kvinnan är i 40-årsåldern och bosatt i Leksands kommun. I mitten av maj 2015 skickade hon ett hotfullt sms till en man som hon har haft en längre konflikt med. I sms:et skrev kvinnan att hon skulle skada mannen genom att hugga snoppen av honom.

Kvinnan har medgett att hon skrev sms:et i fråga, men förnekar brott då hon uppgett att hon fått liknande sms från mannen och att hon därför anser att de båda har gjort samma sak. Det aktuella sms:et i fråga skrev hon i vredesmod, för att lätta sitt hjärta. Kvinnan har uppgett att mannen har skickat hotfulla sms till henne, men att han sedan har tagit bort meddelandena, samt att han vill sätta dit henne för att få pengar. Hon har även uppgett att hon inte tror att mannen blev rädd av hennes sms.

Mora tingsrätt anser att bevisningen gör att det står klart att kvinnan har begått brottet. Tingsrätten anser även att kvinnan borde ha förstått att meddelandet kunde uppfattas som ett hot samt att det faktum att mannen skickat otrevliga meddelanden till kvinnan inte kan befria henne från ansvar.

Mora tingsrätt dömer kvinnan för olaga hot. Hon döms till att betala 30 dagsböter à 50 kronor, sammanlagt 1 500 kronor. Dessutom ska hon betala 800 kronor till Brottsofferfonden. Däremot ogillades mannens skadeståndskrav på 5 000 kronor.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons