Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna dömdes för ofredande via sms – fortsatte trakasserierna bara en vecka senare

Bara en vecka efter att kvinnan från Leksands kommun dömts för att ha ofredat en annan kvinna så ofredade hon kvinnan på nytt. Detta gjordes genom telefonsamtal och sms.
Mora tingsrätt dömer därför kvinnan på nytt för ofredande. Kvinnan förnekar ofredande men erkänner trakasserier.

Annons

En kvinna från Leksands kommun har på nytt dömts för att ha ofredat en annan kvinna. Efter tingsrättens dom i september fortsatte kvinnan att ofreda den andra kvinnan genom att ringa och skicka sms till henne. OBS: Bilden är arrangerad.   Foto: Fredrik Sandberg/TT

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Här är PRO-matkassen billigast och dyrast – se hela listan på butiker i Dalarna

Snöskottning på tak: Här är dundertabben som kan göra ett stort hål i din plånbok

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömda kvinnan är i 50-årsåldern och bosatt i Leksands kommun.

I september i fjol dömdes hon till dagsböter för ofredande mot en annan kvinna efter att under en period om knappt sex månader ha skickat omkring 1 200 sms till kvinnan. Detta skedde mellan juni och december 2016.

Men bara en vecka efter att Mora tingsrätt förkunnade sin dom i september så återupptog den dömda kvinnan kontakten. Den 28 september ringde hon åtta samtal, under loppet av drygt en timmes tid. Dagen efter, den 29 september, skickade hon även två sms till kvinnan.

Drygt en vecka senare, den 10 oktober, ålades kvinnan med kontaktförbud gentemot den andra kvinnan.

Målsäganden har berättat att hon har berättat för den dömda kvinnan att hon inte vill ha någon kontakt med henne. Målsäganden är trött på den andra kvinnan och blir förbannad över att hon aldrig slutar kontakta henne. Hon har även uppgett att den andra kvinnan har förstört hennes semester, då hon var utomlands när samtalen ringdes och sms:en skickades i september.

Den nu dömda kvinnan har förnekat brott gällande ofredande, men anser att det hon har gjort kan klassas som trakasserier, vilket hon erkänner.

Mora tingsrätt anser att kvinnan borde ha förstått att hennes telefonsamtal och sms skulle uppfattas som en fortsättning på det ofredande som hon bara en vecka tidigare dömts för. Tingsrätten anser att kvinnan nu gjort sig skyldig till ett nytt fall av ofredande.

Mora tingsrätt dömer kvinnan till att betala 100 dagsböter à 90 kronor, sammanlagt 9 000 kronor. Dessutom ska hon betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons