Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knäckt ägg, krossade tacochips och uppäten chokladkaka – ung man ska lagt ut sina brott på Instagram

Den unge Leksandsbon ska ha filmat när han kastade sig in i en monter med tacochips, tog och åt upp en chokladkaka på en bensinmack samt knäckte ett ägg mot huvudet i en mataffär. Filmerna ska sedan ha lagts ut på Instagram.

Annons

En ung Leksandsbo, ej fyllda 18 år, åtals vid Mora tingsrätt misstänkt för två fall av skadegörelse, ett fall av ringa stöld samt ett fall av egenmäktigt förfarande.

Enligt åtalet ska han, i början av oktober förra året, ha befunnit sig på en butik i Leksands kommun. Där ska han ha tagit ett ägg och krossat det mot sitt huvud.

Några dagar senare ska han, inne på en annan butik, ha urinerat eller hällt färgad vätska på ett antal hundmatspåsar och ytterligare några dagar senare ska han, på en tredje butik, ha åkt kickbike och kastat sig in i en monster med tacochips.

Slutligen ska han ha gått in på en bensinmack i kommunen, tagit en chokladkaka och ätit upp den på plats.

Leksandsbon ska ha filmat samtliga händelser och lagt upp klippen på Instagram – filmer som nu används som bevis mot honom i rätten.

Ynglingen själv erkänner ringa stöld och egenmäktigt förfarande. Vad gäller de två fallen av skadegörelse så vidgår han händelseförloppet men förnekar brott.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons