Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insjödagen bjöd på solsken och spektakulära inslag

Den 28:e Insjödagen blev precis som förra året välbesökt. Stora som små roade sig på Hjultorget.
– Det är trevligt att förlänga sommaren så här med en fin helg, säger besökaren Jonas HIllerström.

Annons

Det blåste en skön sensommarvind över Hjultorget när den 28:e upplagan av Insjödagen gick av stapeln. En sista sommarfest dit mer eller mindre alla i Insjön med omnejd kom för att umgås och roa sig. Vädret visade sig från sin bästa sida och besökarna på sina filtar i gröngräset såg lika nöjda ut som den sol som sken över dem.

Med Insjödagen har arrangörerna lyckats få en gemytlig stämning från musiken från scenen ackompanjerat med de glada karusellskriken från det intilliggande tivolit. Mitt i folkvimlet av Insjöbor kom familjen Hillerström från Borlänge glada i hågen, som hade gjort en utflykt till Hjultorget just den här dagen.

– Det är trevligt att förlänga sommaren så här med en fin helg. Ett bra tillfälle för barnen ha få lite bus. Och så finns det ju vuxenkaruseller också där man kan åka bil, säger en nöjd Jonas Hillerström.

Jonas Hillerström från Borlänge kom med hela familjen för att uppleva det sista av sommaren i Insjön. Här tillsammans med döttrarna Nelly och Moa.

Stiko Per Larsson som var nyss hemkommen från LIF-kryssningen på Ålandshavet, klev upp på scenen timmen innan nästa lokala kändis Erik Rapp skulle ta över mikrofonen och avsluta dagen.

– Vi har varit jättenöjda med dagen. Mycket folk och bra bokningar. Motorcirkusen är helt fenomenal och FMX-killarna uppträder fast det blåser lite för mycket, säger en nöjd Hilda Samsvik som är projektledare för Insjödagen.

Stiko Per Larsson uppträdde på Insjödagen. Nyss hemkommen från LIF-kryssningen så spelades inte helt oväntat låten Bröder inför Insjön - och Leksandsborna.

Leksands egen Idolstjärna Erik Rapp avslutade dagen från scenen.

Sixten Janssons motorcirkus uppträdde på Insjödagen i den klassiska dödens tunna. Där de körde runt i sina motorcyklar i spektakulära nummer. Närmast kameran, dödsryttaren Björn Andersson.

Mer läsning