Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helgtips i Leksand i allhelgona

Fest, loppis, utställningar, konståkning eller stillhet i kyrkan.
Kommande helg har ett stort utbud för den som är i Leksand.

Annons

Bilkompaniets CarArt Biennalen 2016 invigs på lördag av landshövding Ylva Thörn kl 11.30. Och på söndag finns Leksands nye kulturchef Pär Ohlsson på plats kl 14.

Ett möte vid CarArt i Leksand 2012.

En något mindre utställning blir det när Mannes Fejs har Öppen verkstad kl 11-17 både lördag och söndag. I fejset Platskorkar och snusdosor, i Verkstan Ntsak och Bokband och i härbret en utställning av Ann-Ki Jones.

Knotgården i Bodlindor lockar med hantverksutställning med försäljning, hembakat bröd, aloveraprodukter, loppis och kaffeservering. Lördag och söndag kl 10-16.

Hantverksloppis på Knotgården  i Leksand 2014.

Afrikadag blir det på lördag i Käringbergets bystuga. Kl 14.30 workshop i afrikansk dans och klockan 18 mat, sång, dans och information omEcoFriends of Naivasha. Anmälan till 070-073 73 58.

Här inne kommer heta argentiska toner att ljuda på lördag eftermiddag och kväll.

Fest med både salsa och tango blir det i Gamla Tingshuset på lördag. Gratis grundkurs i argentisk tango kl 16.30 och konsert kl 19 med Mondo Muziko och SalongsEnsemblen.

Och den som vill spela själv kan ta med sig sitt instrument och jamma tillsammans med andra i aktivitetshuset Brandmannen som ordnar Halloween Music-Café från kl 19.30 på lördag kväll.

Sirliga figurer på is blir det när Leksands IF Konståkning arrangerar tävlingen Leksandspokalen. Lördag och söndag kan man gratis få se konståkning i Tegera arena klockan 09 till ca 18 på lördag och 09 till ca 16 på söndag.

Allhelgona är helgen då många besöker kyrkogårdarna.

Allhelgonahögtid med ljuständning blir det i Leksands kyrka lördag kl 18, i Siljansnäs kyrka kl 16, i Djura kyrka kl 11 och i Åhls kyrka kl 16.

Mer läsning

Annons