Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festligt valborgsmässofirande på udden

/
  • Utklädda. På området kunde barnen även stanna och prata med en prinsessa, en tiger och ett troll som vandrade omkring.

Annons

Rädda Barnen och Lions sålde hamburgare, korv och fika.

- Vi samlar även in gamla glasögon som sedan tas emot i Falun där de stämmer av styrkan på glasen. Glasögonen går sedan till behövande i andra länder. Det här är ett projekt som pågått i Falun under en tid och det har gått jättebra där, berättar Åke Aspman från Lions klubb i Leksand.

- De intäkter vi får ihop går till hjälpverksamhet i kommunen.

Totalt fanns ett femtontal medlemmar från Lions klubb med under dagen. Åke Aspman hoppas också att fler tar chansen att gå med som medlemmar i klubben.

På området kunde barnen även stanna och prata med en prinsessa, en tiger och ett troll som vandrade omkring. Många barn var också nyfikna på de utklädda ungdomarna och tittade förundrat på dem. Bakom förklädnaderna fanns Lina, Kitty och Susanne.

Ulrika Dahlgren var på plats med tvåårige Edvin. Hon besökte inte arrangemanget förra året men tog chansen i år.

- Vi kom hit för att det är barnens Valborg och det är mysigt här, berättade Ulrika Dahlgren.

Åsa Hagborg, som arbetar med att arrangera firandet, tror att det var fler besökare på plats än förra året.

- Lions hade gjort 200 påsar til fiskdammen och de gick åt allihop, så jag tror att det var omkring 500-600 besökare i år, säger Åsa Hagborg.

Hon hoppas också att man, genom arrangemanget, tidigt visar barnen att man kan ha kul på valborg med olika aktiviteter, så att barnen i äldre åldrar kan fira valborg utan att dricka alkohol.

Mer läsning

Annons