Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fel i kontrakt stoppar tillfälligt försäljning

Annons

I fredags kunde tidningen avslöja att en person med koppling till mc-gänget Bandidos undertecknat ett köpekontrakt av äventyrsanläggningen Flottarnäset i Leksand.

Köpeskillingen var 2,7 miljoner och aktuella handlingar hade skickats in till Lantmäteriet för registrering av ny lagfaren ägare till anläggningen.

Men affären drar ut på tiden.

Handlingarna som skickats in till Lantmäteriet har bedömts vara ofullständiga och oriktiga och har därför gått i retur till säljaren.

Bland felaktigheterna nämns ett datum samt oklarheter runt vem som är lagfaren ägaren.

För säljaren innebär det att frågetecken rörande vem som är säljare och lagfaren ägare till den aktuella fastigheten måste redas ut, innan en eventuell försäljning till personen med Bandidos-koppling kan bli aktuell.

En procedur som beräknas ta några veckor.

Leksands kommun har tydligt deklarerat att en etablering av Bandidos i Leksand inte är önskvärd. Fullföljer säljaren affären, kan det därför bli aktuellt att dra frågan om försäljning inför hyresnämnd.

Hyresnämnden faller under Domstolsverket och handlägger bland annat frågor om särskild förvaltning av bostadsfastigheter. Den nu aktuella fastigheten klassas som en hyreshusbyggnad och vid köp av en sådan kan det i vissa fall krävas tillstånd (förvärvstillstånd) av hyresnämnden, för att köpet ska bli giltigt.

Leksands kommun har nu ombetts att yttra sig i ärendet till Lantmäteriet. Vad man i övrigt gör, vill inte kommunalråd Ulrika Liljeberg gå in i detalj på.

- Men vi jobbar aktivt med det här och hoppas på en bra lösning, säger hon.

Mer läsning

Annons