Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DT-journalisten Annki Hällberg har avlidit

Annki Hällberg, DT:s reporter i Leksand, har avlidit. Hon blev 52 år.

Annons

Annki Hällberg blev 52 år.

Annki Hällberg, som var leksing in i märgen, var DT:s reporter på uppväxtorten.

Hon hade, tack vare sin nyfikenhet och intresse för människor, ett stort nätverk – och inget undkom hennes nyhetsnäsa. Hennes passion för nyheter var stor; alla som hört henne diskutera ”nästa grej” vet hur intensivt det lät.

Annki Hällberg var en klassisk reporter, som vurmade lika mycket för det kommunala avslöjandet som skulle få Noret att prata som för det lilla som skedde i någon av kommunens byar – inget var för smått, inget var heller för stort för henne. Hon nominerades för några år sedan till hederspriset som Årets lokalredaktör, för honhade koll. Och ett stort och brinnande engagemang för samhället, för journalistiken.

Hon var välkänd i Leksand, men även på andra håll i Dalarna. Hennes röst hade hörts i Radio Dalarna och i Ekots sändningar, hon hade varit verksam på Nya Ludvika Tidning och Borlänge Tidning. Till DT/Falu Kurirens redaktion i Leksand kom hon efter att ha varit nyhetschef i Borlängeredaktionen.

Privatpersonen Annki Hällberg hade ett stort intresse för litteratur, tidningar, böcker, korsord - ja, ord i alla former. Hon tyckte om att se filmer. Och blommor, allra helst tulpaner, uppskattade hon mycket, ibland fotograferade hon det som stod i skogsbacken eller i vasen. Foto var ju ett annat intresse, liksom det för Japan och dess kultur. Men den allra mest brinnande lågan hade hon nog för katter.

Annki Hällberg gav 2012 – efter tio år som DT:s reporter i Leksand – ut boken ”Fånga vardagen – Leksand genom en lokalredaktörs öga”, där hon samlat omkring 400 bilder med kommentarer för att bevara sin nutidsdokumentation.

I en intervju i DT i samband med att boken kom sade hon:

”Lokalredaktörens uppgift är ju att skildra det som händer, oavsett om det är bra eller dåligt. Det viktiga är att människor informeras – om både stort och smått – så att de kan bilda sig en egen uppfattning och kanske reagera, påverka eller "bara" bli roade”.

I den andan verkade Annki Hällberg, som avled under julhelgen.

Hon sörjs av sina närmaste, vänner, kollegor och Leksandsbor.

Mer läsning

Annons