Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Detektor i träd förbryllar

/
  • Upprörd.

Annons

Vid Djursjöns västra strand mellan Ljusbodarna och Skeberg, har Per Nylander med familj fritidshus sedan femtontalet år tillbaka.

- En oas som vi trivs mycket bra i. Vi är här varje sommar och i julas var jag hit och tog en julgran.

Men nu har det hänt saker som gör att idyllen fått en törn. Vidsvin har grävt upp större delen av tomten och dessutom har någon spikat upp en form av detektor knappt två meter upp i en björk och riktat den mot huset.

- Jag vet inte vad jag ska tro? Är det tjuvar som är ute och rekognoserar eller grisvänner som har koll på djuren? säger Per Nylander som gärna vill svar på frågorna vem och varför?

Detektorn är inplastad och ordentligt fastsatt med skruv i björken. Nu är batteriet slut, men i förrgår när Per upptäckte den gav den i från sig ett tickande ljud, förmodligen för att batterierna var på upphällningen.

- Nu har jag tagit ner den och kommer att lämna in den till polisen, säger Per och fortsätter:

- När det sen gäller grisarna så har det gått alldeles för långt med matning och inplantering. Jag vill att myndigheterna griper in för det här kan befolkningen inte sköta själv, fortsätter han.

Vad han syftar på är hot som övergått i handlingar där till exempel däck skurits sönder på fordon. Händelser som inte har polisanmälts.

- Något jag har svårt att förstå, men jag bor ju inte här jämt, säger Per som själv varit i kontakt med polisen med anledning av fynden på sin tomt.

- Går det att göra en polisanmälan så gör jag det, både när det gäller grisarnas framfart och detektorn. Det är på tiden myndigheterna får upp ögonen och börjar agera.

Mer läsning

Annons