Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det blir medeltidsmarknad i Leksand – klart med ny arrangör

Nu har Leksands kommun gjort klart med en ny arrangör för medeltidsmarknaden i Leksand. Det blir företaget Glada Galten som ska arrangera evenemanget.

Annons

Det var i slutet av december som arrangörerna bakom medeltidsmarknaden meddelade att man lägger ned marknaden efter 18 år. Anledningen var bland annat brist på dialog med kommunen och att man ska ha fått avslag på en ansökan till kommunen om utvecklingsbidrag.

Läs mer [+]: Därför läggs Medeltidsmarknaden ner – ordföranden: "Många är bedrövade och ledsna"

Leksands kommun gick sedan ut och sökte nya arrangörer till marknaden, och skriver nu i ett pressmeddelande att man hittat en ny arrangör. Den nya arrangören blir företaget Glada Galten, som har 20 års erfarenhet i branschen och bland annat arrangerar medeltidsmarknaderna i Tyresö och på Läckö.

– Leksand har en given plats bland landets medeltidsmarknader och vi kommer att genomföra ett arrangemang som befäster den positionen, säger Mikael Thun, vd på Glada Galten, i pressmeddelandet.

Läs också [+]: Förre arrangören för medeltidsmarknaden: "Vi önskar all lycka till den som vill ta över"

Tillsammans med kommunens evenemangsråd har Glada Galten beslutat att flytta medeltidsmarknaden till en vecka senare, det för att den inte ska krocka med Ekenäs medeltidsmarknad utanför Linköping.

Därför kommer Leksands medeltidsmarknad i år att äga rum från fredag till söndag den 1-3 juni, vilket man tror ska göra att marknaden får fler marknadsförsäljare. Det ska även redan vara klart när medeltidsmarknaden kommer arrangeras 2019, och då blir det den 30 maj-2 juni, under Kristi himmelsfärdshelgen.

Mikael Thun är vd på Glada Galten, som är ny arrangör till Leksands medeltidsmarknad. Foto: Privat/Montage

Enligt pressmeddelandet har evenemangsrådet i Leksands kommun ännu inte fattat något beslut om utvecklingsstöd till marknaden.

– Vi har fått bra referenser från Tyresö kommun och Glada Galtens koncept med fokus på fler aktiviteter för barn och mat tycker vi passar bra in i vad vi vill med evenemanget här i Leksand. Arrangören är välkommen, precis som andra arrangörer, att söka utvecklingsstöd, säger evenemangsrådets ordförande Per Strid i pressmeddelandet.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons