Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Clas Ohlson uppmärksammas för arbete för barns rättigheter: ”Men det finns mer att göra”

I en rapport från konsultbolaget ”Boston Consulting Group” och den svenska välgörenhetsstiftelsen ”Global Child Forum” uppmärksammas Clas Ohlson för sitt arbete för barns rättigheter.

Annons

– Vi har sedan ett antal år definierat barn som en viktig intressentgrupp och jobbat fokuserat med barnrättsfrågor sedan dess. Att det arbetet uppmärksammas är naturligtvis roligt, särskilt när det kommer i form av en ansedd studie som denna. Samtidigt ser vi att det finns mer att göra, inte minst i våra pågående projekt för kinesiska migrantarbetarfamiljer, skriver Åsa Portnoff Sundström, hållbarhetschef på Clas Ohlson, ett pressmeddelande.

Åsa Portnoff Sundström är hållbarhetschef på Clas Ohlson

– Under flera år har vi jobbat med de här frågorna tillsammans med Rädda barnen. Framförallt arbetar vi nere på plats i Kina där vi köper mycket av våra produkter. Vi stödjer bland annat migrantfamiljer som arbetar i produktionen. Vi har också ett arbete med mänskliga rättigheter och ett tydligt barnperspektiv, säger Sara Kraft Westrell.

Studien som heter ”Corporate Sector and Children’s Rights Benchmark” består av fem delar. Studien har genomförts sedan 2013 dels som global rapport, men också genom regionala rapporter i Mellanöstern och norra Afrika, södra Afrika samt Sydostasien.

I den här rapporten har nordens 300 största börsnoterade företag granskats.

De kriterier som rapporten utgår från är: styrelsens ansvarstagande, risk- och materialitetsbedömning, policy mot barnabete, uppföljning av granskning av barnarbete, ytterligare barnrelaterade frågor, samarbeten med barnrättsorganisationer samt välgörenhets- och andra program relaterade till barnrätt.

Företagen har rankats på en skala från 0 till 9 där genomsnittspoängen för de Nordiska företagen ligger på 2,0 poäng. Clas Ohlson sticker däremot ut med 7 poäng av 9 möjliga och omnämns i studien som ett ledande företag i sin bransch.

Mer läsning

Annons