Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilförare körde på döda vildsvin – tros ha blivit påkörda av smitare: "Utsatt andra för fara"

På torsdagskvällen fick polisen ett samtal från en anmälare som meddelade att han hade kört på två vildsvin i Leksands kommun.
Vildsvinen ska dock redan ha varit döda när mannen körde på dem.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Dessa saker är mest populära på Tradera – Presschefen: "Dalarna sticker ut"

De var bäst på högskoleprovet i Dalarna – en provskrivare fick 2,00

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Viltolyckan har, enligt polisen, inträffat på länsväg 938 nära avfarten till Lundbjörkens fäbodar väster om Siljansnäs i Leksands kommun.

Strax före klockan 18 på torsdagskvällen ringde en anmälare till polisen och meddelade att han precis hade kört på två vildsvin på platsen.

En person har anmält att han kört på två vildsvin i Leksands kommun. Vildsvinen var dock redan döda och polisen misstänker att de har blivit påkörda av ett annat fordon, vars förare sedan har smitit från platsen.OBS: Bilden föreställer ett annat vildsvin.

Enligt anmälaren ska dock vildsvinen redan ha varit döda, innan han körde på dem, och att de låg mitt på vägen. Intill vildsvinen hittade anmälaren plastdetaljer som tros komma från ett annat fordon, vilket tyder på att den föraren har smitit från platsen efter kollisionen. Plastdetaljerna beslagtogs av en ledig polisman som kom till platsen.

Anmälaren fick hjälp av andra trafikanter att släpa vildsvinen av vägen samt att märka upp platsen så att jägare kan hitta platsen och ta hand om vildsvinen.

Enligt polisen ska anmälarens bil inte ha fått några skador av kollisionen med vildsvinen.

– Detta kan komma att klassas som en så kallad smitningsolycka. Föraren som dödade vildsvinen kanske inte ville stanna kvar på platsen eftersom han eller hon saknade körkort eller var berusad, säger Mats Öhman, pressinformatör för region Bergslagen, som dalapolisen tillhör.

Han fortsätter:

– Dessutom har inte föraren som körde på och dödade vildsvinen tagit rätt på djuren utan låtit dem ligga kvar mitt på vägen. Därför har föraren utsatt andra personer för fara,

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons