Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bert Karlssons barn plockar miljonvinster ur flyktingföretaget

Bert Karlssons bolag Jokarjo har varslat 90 procent av sina anställda. Nu avslöjar GT att hans barn kan plocka ut miljonvinsterna ur flyktingföretaget – 36 miljoner närmare bestämt.

Annons

Samtidigt som 40 asylboenden ska läggas ner och 90 procent av de anställda – drygt 500 personer – varslas kan nu Bert Karlssons barn plocka ut miljonvinsterna ur hans flyktingföretag Jokarjo AB, som bland annat haft asylboenden i Siljansnäs och Nås i Dalarna. Det visar en granskning som GT gjort.

Läs även: Bert Karlsson varslar 500 anställda när asylboenden stänger

Bolaget drivs av Bert Karlsson, men ägs av hans barn Joakim Karlsson och Johanna Karlsson. Och totalt kan dessa nu ta ut sammanlagt 36 miljoner kronor.

Bert Karlsson, som enligt egen utsago förlorade 250 miljoner kronor när han gick in i politiken på 90-talet i samband med att Skara Sommarland hotades av konkurs, säger till GT att aktieutdelningen är hans sätt att betala tillbaka till barnen.

– Jag får tillbaka det som jag förlorade en gång i tiden. Politiken kostade mig 250 miljoner kronor. Vi har jobbat för de här pengarna. De är mitt sätt att betala tillbaka till mina barn, säger han till GT:s reporter.

Att den generösa aktieutdelningen görs ungefär samtidigt som så många personer varslas har ingenting med varandra att göra – säger han.

– Vi fungerar som vilket bolag som helst. Vi följer de lagar som finns, säger Karlsson till GT.

Mer läsning

Annons