Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergkvist-Insjön byter vd: "Ser fram emot att få driva det familjeägda sågverket"

Sågverket Bergkvist-Insjön byter vd. Vid årsskiftet lämnar Peter Eklund posten efter att ha varit vd sedan 2003.
Han ersätts av Anders Nilsson, som närmast kommer från Södras sågverk i Värö.
– Jag ser fram emot att få driva det familjeägda sågverket i Insjön, säger Anders Nilsson.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Spara tusenlappar på att leva klimatsmart – 19 tips både du och miljön tjänar på

Har grannen sålt dyraste huset? Klickbar karta: Här årets största fastighetsaffärer i din kommun

De var bäst på högskoleprovet i Dalarna – en provskrivare fick 2,00

SÅ KÖPER DU PLUS

Vid årsskiftet lämnar Peter Eklund befattningen som VD för Bergkvist-Insjön AB, en position som han har haft sedan 2003. In kommer i stället Anders Nilsson, som närmast kommer från en chefsposition på Södras sågverk i Värö.

Sågverket Bergkvist-Insjön byter vd. Vid årsskiftet lämnar Peter Eklund (till vänster) posten efter att ha varit vd sedan 2003. Han ersätts av Anders Nilsson (till höger).Foto: Jan Svensson och privat

Bergkvist skriver i ett pressmeddelande att Peter Eklund, som har varit anställd i företaget sedan 1993, kvarstår i styrelsen för Bergkvist-Insjön AB.

– För mig är det en önskad förändring i min yrkesroll. Det här ger mig chansen att lägga mer tid på strategiska frågor bland annat inom timmerförsörjningen men även utanför Bergvist-Insjön. Sedan 25 år har jag haft olika styrelseuppdrag, även utanför sågverksbranschen, vilket varit till nytta för uppdragen inom Bergkvist-Insjön och Weda Skog, säger Peter Eklund i pressmeddelande.

– Jag ser fram emot att få driva det familjeägda sågverket i Insjön och tar med mig erfarenheten från att ha varit ansvarig för tre olika sågverk i samma storleksordning som Bergkvist-Insjön. Hela livet har jag jobbat med sågverk, säger Anders Nilsson.

Peter Eklund (till vänster) avgår som vd för Bergkvist-Insjön efter årsskiftet och ersätts av Anders Nilsson (till höger).Foto: Privat

Ulf Bergkvist är styrelseordförande i Bergkvist-Insjön.

– Sedan en längre tid har Peter Eklund aviserat en önskan om ändrat engagemang hos oss. Nu får vi en bra lösning med Anders Nilsson, med flera år i vår styrelse, som vd och Peter fortsatt i styrelsen samt engagerad i Weda Skog AB. Det här borgar för kontinuitet även med ny vd som chef för Bergkvist-Insjön, säger Ulf Bergkvist.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons