Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre taxiservice utlovas

/
  • Vill ha bättring. Sylva Perne i Skålhol är en av många äldre i kommunen som är kritisk till dagens taxitrafik  Foto: Christer Klockarås

Annons

När Taxi Leksand fanns fungerade det hur bra som helst, fortsätter Sylva.

- Då fick man till och med hjälp med varorna in i bilen.

Sylva tycker det är bedrövligt. En turistort som Leksand med en taxiservice inte värt namnet. Inte så konstigt att det blir mer och mer svarttaxi och fulla som tar bilen.

- Det är ju vansinnigt att behöva ringa till Ludvika för att få tag på en taxi, tycker Sylva Perne.

En pensionär i Styrsjöbo håller med.

- Vi är ett pensionärspar som saknar bil. Därför är vi i allra högsta grad beroende av en fungerande taxirörelse. Det har fungerat klanderfritt under våra 28 år i Leksand. Och nu denna oacceptabla försämring.

Paret i Styrsjöbo menar att det är näst intill omöjligt att få tag på en bil till ett visst klockslag.

- Skandal är det snällaste ordet för detta kaos.

Före detta skådespelerskan Sylva Perne är skarp i sin kritik. Det var i mitten av 1940-talet som hon och maken Nils Perne byggde gården i Skålhol.

- Det måste finnas taxi på en turistort som Leksand. Ska jag behöva sälja gården bara för att jag inte kan ta mig någonstans?

Kommunens trafikingenjör Lars-Olov Nygårds har bara hört ett par klagomål sedan den nya trafikstarten 1 juli. Han erkänner dock att dagens taxiservice inte fungerar till 100 procent. Samtidigt välkomnar han missnöjda medborgare och turister att höra av sig till honom.

En förbättring på taxiområdeet kan dock vara på väg.

- Vi är medvetna i samtliga kommuner att det inte fungerar riktigt. Vi jobbar för högtryck för att få till en bättring. Vilken den exakta lösningen blir kan jag inte säga idag. Något som vi får diskutera med Sambus, Dalatrafik och Samres.

Lars-Olov Nygårds tror att det säkerligen skett förbättringar på taxifronten redan innan jul.

- Helt bra vet jag inte om det blir men ambitionen är att få det så bra som möjligt.

Mer läsning

Annons