Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Båtklubben kan mista hamn

/
  • Båthamn eller badplats? Flera miljoner har båtklubben investerat i muddring, ny pir, gästhamn med mera. Svaret på hur framtiden blir kanske kommer vid kvällens möte i församlingshemmet.

Annons

Containerterminalen i Insjön strax söder om Bergkvist såg, behöver mer plats eller kanske till och med en ny placering. Därför har Green Cargo och samhällsbyggnadskontoret tillsammans tagit fram en utredning med fyra alternativa lösningar.

Ett av förslagen innefattar omvälvande saker för badplatsen och Insjöns båtklubb, nämligen att de två byter plats.

- Vi har hört ryktas om det och försökt få information, men inte fått någon närmare presentation fast vi är berörd part i frågan. Mycket märkligt, säger Båtklubbens ordförande Tomas Håkansson.

- Innan Båtklubben har någon uttalad åsikt så vill vi se förslagen, men en sak är säker. Vi har under åren lagt ner flera miljoner kronor i hamnen med muddring och annat arbete och det måste någon betala om vi ska flytta vår verksamhet, fortsätter Håkansson.

Anledningen till förslaget att flytta badplatsen innanför båthamnen lär vara buller. Alla vattenprover har hittills hållit sig under tillåtna gränsvärden.

En flytt av badplatsen skulle även möjliggöra en helt ny infart till området och slippa trafik på den i dag mycket farliga tågövergången. Detta genom att bygga en väg öster om järnvägen från containerterminalen med infart från vägen till Rexbo.

Kommunen äger endel mark i området, men när det gäller den tänkta vägen krävs överenskommelser med andra markägare.

Arkitekt Göran Borgstrand är den som från kommunens sida fått i uppdrag att utarbeta det här och de tre andra förslagen som ska visas på mötet i kväll.

-  Jag har blivit tillsagd att inte diskutera frågan innan mötet, säger han när tidningen vill veta mer.

Fotnot. Mötet om containerterminalen, badet och båthamnen hålls torsdag kväll klockan 19 i församlingshemmet, Insjön.

Mer läsning

Annons