Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anrika Tappers sekeljubilerar

/
  • Handelsgata. Viktor Tappers Färg- Tapet-och Kemikelieaffär en vinterdag på Norsgatan på 1920-talet
  • Robert Petrovicky ansluter till laget på tisdag. Foto: Johan Solum/arkiv

Annons

Året var 1979 när bröderna Leif och Rolf Tapper tog över bolaget. Ett par år senare flyttade verksamheten till nuvarande lokaler på Leksandsvägen.

- Vi är ingen färghandel längre, konstaterar Leif.

I dag är Tappers en mer utpräglad interiörbutik. Ombyggnaden har pågått ett par år vid det här laget.

- Vi försöker kombinera allt kunden behöver. Det utvecklas snabbt åt det hållet, summerar Leif Tapper.

Det var i början av 1907 som Leifs och Rolfs farfar Viktor Tapper tillsammans med kusinen Algot Tapper som redan hade färghandel i Borlänge åkte till Leksand för att strata egen firma. Den 5 april 1907 startades affären, Viktor Tappers Färg-och Kemikaliehandel, i en liten butik i Bobergs fastighet på Norsgatan.

1910 flyttade affären tvärs över gatan till större lokaler med bättre skyltmöjligheter. Fem år senare tog rörelsen plats i nuvarande Ohldéns blommor-lokalen. Där blev Tappers kvar ända fram till 1981.

Från början var Tappers lite av en diversehandel. Som ett litet varuhus från 20-talet fram till 1950-1960-tal med sjukvårdsartiklar, parfymeri, kemikalier och utanför butiken den oförglömliga bensinpumpen i glas.

Leif Tapper och hans kollegor ser framtiden an med tillförsikt. Med en stark inköpsorganisation i ryggen är framtiden ljus.

- Det gäller att profilera sig med något man är bra på. Vår styrka ligger i vårt kulörsystem och designtapeter, avslutar Leif Tapper.

Mer läsning

Annons