Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Än sitter swingen

/

Annons

Duggregnet håller de flesta borta från Leksands Golfklubb på onsdagsmorgonen. Några står på ranchen och slår några bollar, men två stycken ska bege sig ut på banan och chansar på vädret.

- Vi gick nio hål i går, så vi tänkte ta resten i dag, säger Tusse Blomberg.

Med sig har hon tvillingsystern Karin Dahlström, och ända sedan dom var barn har idrott varit ett stort intresse. Golf spelar dom minst två gånger i veckan. Under tisdagen hade de premiärrundan på banan. Då hade de även premiärdoppet i Siljan.

- Det var 14 grader i vattnet, men det var jätteskönt ändå, säger Tusse.

Systrarna berättar vidare om sina vandringar i fjällen, skidåkning och långfärdsskridskor. Det råder ingen tvekan om att damerna är aktiva. Men när golfen kom in i bilden så trappades de intressena ned.

- Vår mamma blev 103 år gammal, så vi har nog ärvt hennes gener, skrattar de båda. Det är nog därför vi är så pigga, och det är bara att tacka för, fortsätter de.

Att vara tvilling har de aldrig haft problem med.

- Nej, vi har alltid haft roligt ihop, säger Tusse. Hon berättar en historia när systrarna var små och hälsade på deras morbror i Söderhamn. Tusse skjutsade då på Karin i en hängmatta så hon snurrade nästan runt. Det slutade med ett brutet nyckelben, och de försvann in i skogen för att gömma sig.

- Tillslut gick vi till doktorn, och han var helt förundrad att jag inte hade ondare än vad jag sade. Men det gjorde fruktansvärt ont, men det var sådant som kunde hända, skrattar Karin.

Jag lämnar systrarna vid första utslaget, och vad jag kan se nu i skrivande stund, så fick de en solig golfrunda.

Mer läsning

Annons