Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksand med islossning i tredje – vände och vann mot Troja/Ljungby

Under torsdagskvällen tog serietvåan Leksand emot nästjumbon Troja/Ljungby i Tegera arena. Det blev en jämn match och gästerna hade ledningen länge. Men Leksand kunde till sist vända och vinna.

Annons
Troja/Ljungbys Simon Fredriksson i kamp med Leksands Isac Skedung. Foto: Daniel Eriksson/BILDBYRÅN

Leksand kom in med en något svajande form till torsdagens möte med Troja/Ljungby. Två vinster på fem matcher var trenden för hemmalaget. Det medan Troja/Ljungby hade tre raka segrar i ryggen.

När matchen i Tegera arena startade så var det med en sprakande öppning med bra målchanser åt båda håll.

Matt Carey hade en farlig styrning för Leksand och Nikolai Meyer hade ett friläge för Troja/Ljungby.

Därefter lugnade spelet ned sig något. Leksand kopplade ett starkt spelövertag, men de där klockrena målchanserna saknades. Troja/Ljungby försökte med kontringar, men åstadkom inte mycket under de inledande 20 minuterna.

Lagen fick också spela lite i powerplay, men även där kunde målvakterna Tex Williamsson (Leksand) och Johan Nielsen (Troja/Ljungby) mota samtliga skott. Därmed slutade den första perioden mållös.

Den andra perioden var lik den första. Leksand styrde och ställde, men saknade det där sista som behövdes för att kunna överlista Nielsen.

Ett annat mönster som fortsatte var att Leksand tog utvisningar. Man är seriens mest utvisade lag och när man tog den tredje för kvällen blev man straffade.

Troja/Ljungby fick inte alls till sitt spel i powerplay, men det räcker med ett bra skott för att göra mål. Det visade Tor Immo som klippte till direkt från den högra tekningscirkeln.

Publiken protesterade och ville ha det hela till en målvaktsinterference, men målet godkändes.

Jakten på kvittering startade för Leksand och man hade fortsatt ett klart spelövertag, men det resulterade sällan i några heta lägen.

Även i den tredje perioden fortsatte Leksand trycka på i kvitteringsjakten. Till sist skulle man också få spräcka målnollan. Och den som klev fram var Mattias Ritola som därmed gjorde sitt sjätte mål för säsongen.

Strax därpå skapade Troja/Ljungby ett superläge att återta ledningen. Men Leksands–junioren Filip Johansson kastade sig och räddade ett givet mål när Tex Williamsson var bortspelad.

Istället fick Leksand en chans i powerplay och då klev Jon Knuts fram och tryckte in sitt andra mål för säsongen. Därmed var Leksands vändning fullbordad.

Troja/Ljungby försökte därefter att flytta upp spelet, men hade svårt att skapa något längre tryck.

Med en minut kvar kunde man plocka ut målvakten i ett sista desperat försök att åstadkomma en kvittering. Istället kunde Leksand säkra de tre poängen när Johan Porsberger skickade in pucken i det öppna målet med två sekunder kvar.

Leksand behåller därmed andraplatsen över julen. För Troja/Ljungbys del är nu segersviten bruten och man får ta nya tag mot Björklöven på onsdag. Leksand möter Modo redan på annandag jul.

Matchfakta

Leksands IF–IF Troja/Ljungby 3–1 (0–0, 0–1, 3–0)

Första perioden:

Andra perioden: 0–1 (9.04) Tor Immo (Jens Holmström, Anton Johansson, i spel fem mot fyra)

Tredje perioden: 1–1 (7.07) Mattias Ritola (Martin Grönberg) 2–1 (11.59) Jon Knuts (Matt Carey, Johan Porsberger, i spel fem mot fyra) 3–1 (19.58) Johan Porsberger (Patrik Norén, Daniel Bertov, mål i tom målbur)

Skott: 43-19 (14–5, 12–5, 17–9)

Utvisningar, LIF: 4x2 TRO: 1x2, 1+10

Domare: Johan Nordlöf.

Publik: 4559

Mer läsning

Annons