Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksaker för vuxna i ny butik

Annons

När en del föräldrar försöker att hitta en sidoinkomst genom hemförsäljning av kryddor, kläder och plastartiklar har Marie Gottlander-Aspelin hittat sin nisch: sexleksaker och hjälpmedel. Men det har vuxit mer än väntat...

Det hela började med att paret Marie, 39 år, och Roger Aspelin, 37 år, flyttade från Göteborg.

- Jag fick köra genom hela staden varje dag för att ta mig till jobbet. När vi flyttade var en av förutsättningarna att jag skulle ha nära till jobbet.

Det resulterade i att de köpte en villa mitt emot Stegelbackens skola, där Marie undervisat på deltid.

-Jag letade efter en sido- inkomst för att kunna vara hemma längre med barnen och sålde på nätet ett tag en god väninnas konst. Men försäljningen gick inte bra. Vi surfade runt för att hitta något lämpligare och hittade en grossist för filmer.

Det som började med erotiska filmer utvecklas sedan till intimleksaker och rullade snabbt på med ytterligare produkter.

- Det var återförsäljaren som sa: Ska ni inte prova det här också? Vi fick hem saker som vi inte hade en aning om vad man skulle använda till! Men vi upptäckte att folk köper massor och vi hittade en återförsäljare med mycket bättre priser.

- Våra större barn, 14 och 16 år gamla, ruskade på huvudet och tyckte "ni är inte riktigt kloka - vad ska våra kompisar säga?"

Barnens kompisar tycker snar-are det är lite intressant, berättar Marie, som upplever ungdomarna som nyfikna, men att de inte får se sortimentet eftersom det är 18-årsgräns som gäller.

- Det här är bara för vuxna, säger Marie som på grund av kundernas efterfrågan numera har butik hemma.

-Den som kommer hit är ytterst sällan ensam. Det kommer mest par hit, och kompisar, man vill nog ha stöd, säger Roger.

Det finns även möjlighet att boka tid för "privat shopping" och då får man en halvtimme för sig själv i butiken.

-En del vill vara garanterat ensamma i butiken så att de inte stöter på grannen eller att de kan ställa frågor som "hur använder man den här..."

I sortimentet finns kategorin underkläder som skyler väldigt lite, en uppsjö massageoljor, pärlhalsband för penis, dildos, ätbar bh av typen godishalsband, energihöjande drycker kallade sexshots, fördröjningssprej för män, mus-på-burk (plast-vagina) med mera. Totalt rör det sig om 800 produkter.

-Det finns otroligt många artiklar, även groteska saker, men vi väljer produkter som har en mild framtoning. Ibland undrar man ju om det är tänkt att någon ska använda en del saker, om det är artiklar som är till för student-spex eller...

En av de mer uppskattade artiklarna är faktiskt en svensk uppfinning, en "engångsmus" utvecklat med statligt stöd. Det är två plastpåsar av tunn hudvänlig plast som fylls med varmvatten och kan prepareras med glidmedel för att likna en venustunnel.

-Media har stor genomslagskraft. När TV4 sände programmet Sexinspectors var det två produkter som omnämndes i programmet och just de sålde som sjutton, berättar Marie.

Uppståndelsen gällde dels en tungvibrator, dels en liten massageapparat för båda könen. Affärerna går så bra att från att ha varit en internetbutik med start i oktober 2005 ska de nu ta steget och öppna en butikslokal i centrala Smedjebacken. De har nu både lager och försäljning i hemmet.

- I oktober förra året var omsättningen 19000 kronor och den har växt till runt 100000 kronor per månad. I går fick vi nyckeln till den nya lokalen och det ska bli så skönt att kunna flytta dit lagret som nu tar 15-20 kvadrat av vår bostadsyta, säger Roger.

- Ja, det ska bli så skönt att flytta ut artiklarna. Äntligen ska vi få tillbaka vårt sovrum, säger Marie.

SARAH HJÄLM

Mer läsning

Annons