Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lekplats i Grängesberg flyttas?

Annons

Kommunens tekniska förvaltning har planerat för en central lokalisering av lekplatsen.

- Vad vi har tänkt oss är att bygga den bakom kommunalhuset. Men en del socialdemokrater vill eventuellt att den förläggs till folkparken. Jag vet inte om det är en så attraktiv plats egentligen, parken ligger ju utanför centrum, säger stadsträdgårdsmästare Svante Springare.

Uppgifterna bekräftas av Kjell Stenberg som är ordförande i Grängesbergs socialdemokratiska förening.

- Vi tycker att lekplatsen får en olämplig placering om den byggs i närheten av posten och apoteket. Där går busslinjen och det är risk för olyckstillbud, säger Stenberg.

- Vi har idéer om att göra parken levande igen och genom olika aktiviteter göra den till en familjepark. Det skulle kunna vara bra om lekplatsen placeras i parken.

Stadsträdgårdsmästaren gör klart att för honom finns det ingen prestige i frågan. Är det så att folk i Grängesberg vill ha lekplatsen i folkparken så kommer Svante Springare inte att sätta sig på tvären.

Oavsett vilken plats som väljs så har tekniska 150 000 kronor i sin budget för lekplatsbygget.

- Pengarna räcker till en gungställning med tre gungor, lekhus med rutschkana, gungdjur, klätterställning, sandlåda och bänkbord, upplyser Svante Springare.

Han förutsätter att lekplatsen kan göras i ordning någon vecka efter skolavslutningen. Frågan är bara på vilken plats.

- Inom en vecka vill vi ha ett besked från socialdemokratiska föreningen eller vem det nu är som ska tala om för oss var lekplatsen ska placeras.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons