Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leif Aid gav mer än väntat

Annons

Musikgalan till stöd för verksamheten på ungdomsgården Leif i onsdags kväll gav över 10 000 kronor.
– Det gick jättebra, över förväntan, säger Daniel Karlsson, initiativtagaren.

Det var sedan ungdomsgården drabbats av inbrott som Daniel föreslog att en musikgala skulle ordnas för att få in pengar till verksamheten.
Nu ställde en lång rad artister upp ideellt. Det började med PRO:s cittragrupp redan klockan fem på eftermiddagen. De klämde i med Se farfar dansar gammelvals och en del andra låtar i den stilen.
– Det här var en nostalgisk och fin början på kvällen, tyckte Helene Lind som presenterade de olika inslagen.
Bitte Nohrin Jernberg berättade om två orsakvinnors upplevelser på en fäbodvall och Lotta Spade spelade dockteater.
Efter cittragruppen klev Svadlings orkester upp på scenen och spelade hårdrock. De sjöng kill by death och cittragruppen applåderade.
– De är duktiga att spela. Det rycker i fötterna. Jag förstår barnbarnen som lyssnar på den här sortens musik, var kommentarer från medlemmarna i cittragruppen.
Partypinglorna som är arbetskamrater på Orsagården spelade en sketch om ungdomar och mammor.
Övriga medverkande var Jennie Ståbis, Trashcan, Turbodosan, Bengths blandade damer, Rågång, Billy Opel, Soul of Blues och Glädjebåten.
– Det här känns bra, tyckte Pelle Gustafsson i Traschcan medan gruppen väntade på sin tur att spela.
Drygt 40 vuxna personer betalade in sig på galan. En av dem är Susanne Hill-Eriksson som var där tillsammans med tvillingsönerna Björn och Andreas . De festade på ungdomsgårdens goda glassar och lyssnade på musiken.
– Jag vill stödja den här verksamheten, berättade Susanne.
– Nu ska vi avsluta med en vacker visa av Motörhead förklarade Traschcan och klämde i med ace of space varvid några av de äldre åhörarna höll för öronen.
– Det var bra, tyckte Björn.
– Ja, det är mycket hårdrock hemma, konstaterade mamma Susanne.
Kommunalrådet Ann Beskow kom dit och överlämnade 3 000 kronor från kommunen och Orsa hardrock army lovade ut ett bidrag på en tusenlapp.
Det var ett varierat program som publiken fick ta del av. Curt Andreas och Caisa Anderstedt lyssnade på allt, från cittragruppen och rockmusikerna till den 13 personer starka soul och bluesgruppen och slutligen Daniel Karlsson och hans kompisar i Glädjebåten som avslutade galan.
– Vi är intresserade av musiklivet i Orsa och det här var en kul ide.
Curt är uppväxt i Orsa men har bott på andra ställen under många år. Nu har han och Caisa köpt Kalle Moraes gamla kåk och flyttat dit. Curt ska jobba deltid som kantor och som musiklärare på musikskolans estetprogram.
Caisa är bioenergiterapeut och trädgårdsmästare. Dessutom utbildar hon sig i akupressur och ska också lära sig djurhomeopati.
Nu fick de smaka på en del av musikutbudet i Orsa och Mora. framträdande.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons