Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Legendarisk skateboard-återträff i Rättvik!

Förra årets skateboard-återträff blev en succé och gästades av åskådare och åkare från norden och resten av världen - nu arrangerar Hans Jacobsson evenemanget igen tillsammans med Rättviks Skateboardförening.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Allt fler dalabilar underkänns – Lista: Här är de 49 vanligaste felen vid besiktningen

Många rattsurfar – trots vetskap om att det är en trafikfara: "Det kan tyckas paradoxalt"

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Under sent 70-tal och tidigt 80-tal fanns en av Sveriges bästa skateparker i Rättvik. Här anordnades Eurocana Summer Camp, ett skateboardläger med några av den tidens absolut bästa åkare som tränare. Tack vare de speciella ramperna som fanns i Rättvik på den tiden kom dessa läger att få stor betydelse för hur sporten har utvecklats fram till modern tid.

”Utan Eurocana Summer Camp hade internationell skateboard inte sett ut som den gör idag” säger Hans ”Puttis” Jacobsson, före detta europamästare i skateboard. Tillsammans med Rättviks Skateboardförening nu för andra året i rad anordnar Eurocana Summer Camp Reunion - en återträff med uppvisningar för att hedra minnet av en betydelsefull historia och personligheter samtidigt som dagens utövare får chansen att göra upp i olika tävlingsklasser.

Förra årets arrangemang blev en succé och gästades av åskådare och åkare från norden och resten av världen. När Mike McGill, en av sportens stora ikoner, återigen fick frågan om han ville gästa Rättvik rådde inga tvivel!

Förutom Mike McGill, som för övrigt nyligen fick ta plats i Skateboarding Hall Of Fame, gästas eventet av många duktiga killar och tjejer i alla åldrar!

Aktiviteter för alla åldrar, mat och fika, autografsignering, utställare med mera.

I år hålls den legendariska skateboard-återträffen i Rättvik den 8 och 9 juli. För mer information kring evenemanget hittar ni deras Facebook-sida - Summer Camp Reuinion 2017.

Välkommen till ett historiskt event där både besökare och åkare under två händelserika dagar på stranden i Rättvik kommer att få upplevaskateboardåkning i världsklass!

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons