Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leende turister i Leksand

Annons

Tycker du att turisterna ser lyckliga ut i sina bilar? Det beror på att de ler i njugg och pratar sinsemellan om de fattiga kusinerna på landet som inte har råd vare sig med att ploga snö, hyvla vägar eller hålla asfalten i farbart skick.

Vi måste börja lära turisterna hur man gjorde förr i tiden; att klyva spår. Man ska alltså inte köra i den tidigares spår utan mitt emellan, annars blir spåren djupare och djupare. Tyvärr så är standarden så dålig att den är en trafikfara, till exempel tre djupa spår i isen och när man ska mötas så behövs det fyra, vilket resulterar i sladd och kanske olycka.

Gropar och potthål, sprickor och flygande stenar finns överallt. Varningsskylt finns i Västanvik men det borde finnas runt hela kommunen.

En turist med en lite finare bil typ Lamborghini eller Ferrari med kjolar, kan inte ta sig igenom Leksand utan reparationer för flera hundra tusen kronor.

Nästa gång du är i Leksand så titta inte på utsikten utan på asfalten så kanske du klarar styrstag, hjulinställning och undviker en olycka.

LÅG STANDARD, OHH OHH OOOH, LÅG STANDARD

Mer läsning

Annons