Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lättare att sälja hus

Annons

Tidningen kunde häromdagen berätta att kommunens invånarantal under de senaste åtta åren minskat med nästan 500 personer. Trots det verkar det bli lättare och lättare att sälja de hus som "blir över".

Tidningen har talat med tre husmäklare om läget på marknaden. Alla tre är helt överens om en sak: Den som vill sälja en gammal gård med uthus och kanske med plats för häst, behöver inte vänta länge på att få gården såld till ett bra pris.

En annan sak de är överens om är att den för några år sedan nästan döda Mockfjärdsmarknaden fortsätter att återhämta sig.

- Det har varit jättesvårt i Mockfjärd, men nu säljs nästan allt som bjuds ut där, säger Lars Andersson vid Carl-Birgers Fastighetsbyrå.

Lars Björklund vid Svensk Fastighetsförmedling konstaterar att priserna på hus i Mockfjärd har stigit, men att priserna fortfarande är fördelaktiga för köparna.

Även Catarina Karlsson vid Föreningssparbankens Fastighetsbyrå känner att efterfrågan på hus i Mockfjärd ökat och hon håller med om att priserna är relativt låga.

- Man får mycket hus för pengarna i Mockfjärd, säger hon.

Lars Björklund berättar också att det fortfarande är lätt att sälja hus i de östra delarna av kommunen, trots att priserna där ligger högre än i Mockfjärd.

Lars Andersson tycker att Gagnefs kommun på olika sätt gjort god reklam för sig och att det är en av anledningarna till att det är lätt att sälja hus där. En annan kan vara att utbudet av hus varit väldigt lågt i Borlänge och att en del husspekulanter därför sökt sig till andra orter.

Samma sak säger Catarina Karlsson. Hon konstaterar att efterfrågan på hus varit högre än tillgången i Borlänge:

- Därför har fler och fler börjat snegla på Gagnefs kommun.

Ingen av de tre mäklarna har gjort några affärer att tala om i de västra delarna av kommunen och de har därför ingen säker uppfattning om läget där.

Sammanfattningsvis är läget bra både för den som vill sälja och den som vill köpa hus i Gagnefs kommun. Den som säljer blir oftast snabbt av med huset och den som köper får sitt hus till ett relativt bra pris.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons