Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt vården gå först!

Annons

Nu är det på gång att landstinget ska bygga dyrt och onödigt igen. Ny entré ska skapas på Ludvika lasarett och en ny centralreception där tycks också vara på gång.

Dessutom föreslås ett nytt akutsjukvårdsblock i Falun för många sköna miljoner. Det vi vänder oss emot är att nybyggnationer nästan alltid ska gå före pengar till bättre vård inom landstinget Dalarna.

Enligt vår enkla mening ska vi första säkra en god och effektiv vård, innan vi tänker på att slänga ut miljoner efter miljoner på nya lokaler. I Storbritannien är det vanligt att man ger god vård i rätt slitna lokaler. Det är vårdens innehåll och inte fina lokaler, som är viktigast för vårdbehövande patienter! I dagens läge när många cancersjuka inte får de mediciner som de behöver, anser vi att det är oanständigt med nybyggnationer!

För övrigt så anser vi att en nationell fond för medicinsk cancersjukvård måste skapas. Dagens situation, där chefsläkare på onkologen tvingas välja mellan att få behålla sin personal eller att kunna ge patienten nya mycket effektiva, men också mycket dyrbara mediciner är oanständigt! Staten måste ta ansvaret för att finansiera de nya cancermedicinerna.

Gott folk, det är dags att reagera och ta upp budkavlen för att skapa ett mer rättvist samhälle och föra budkavlen vidare!

Mer läsning

Annons