Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt polisen sköta Fäggebybråket

Annons

Svar till Jan Johansson:

Jag tycker inte att vi via insändare, som du gör, ska komma med förtäckta hot.

När du skriver "Dock ett tips: Vänd inte ryggen till. Rättvisa kommer att skipas" kan jag inte tolka denna mening på annat sätt än att det är ett hot om hämd.

Visst jag blev liksom de flesta fruktansvärt förbannad och upprörd över händelsen på nyårsafton. Men nu har det ju gått en tid och man har börjat fundera över vad som egentligen hände. Det får vara nog nu, vi ska inte mana till hämdaktioner.

Olika versioner om hur det gick till har man kunnat läsa i media, och ännu fler har man hört skvallervägen. Polisen har varit mycket knapphändig med uppgifter till media, vilket gjort att även media har spekulerat och kanske sökt sanningar andra vägar.

Personligen har jag funderat mycket över vem som tar med sig basebollträd ut i mörkret på en nyårsafton. Vilket var syftet ? Knappast att spela brännboll.

Själv skulle jag aldrig våga gå ut beväpnad, då jag skulle vara rädd för att vapnet skulle kunna vändas mot mig.

Själv har jag pratat med en av de inblandade och har då hört en version som inte står i tidningen. Men det är ju hans version, och alla inblandade har säkert en egen version av händelseförloppet.

Dock verkar det som att även Säterkillarna blev slagna i huvudet med något, om man ser till synliga huvudskador på en av killarna.

Låt polis och rättsväsende sköta detta i lugn och ro. Jag hoppas liksom du att sanningen kommer fram och att de eller den skyldiga straffas på ett rättmätigt sätt.

Vad jag ser som synnerligen allvarligt är att det grova våldet ökar även i vårt närområde. Under de senaste fem åren har det enbart i Säter förekommit:

Skottlossning mot hyreshus i Siggebo,

skottlossning vid badet,

skottlossning på salutorget,

ett mord, ung man hoppade på en mans huvud vid Sätergrillen,

ung man vankade runt utanför Dalarasten med yxa,

ung man bar på gevär utanför Jansson Café, och så vidare.

För bara tio år sedan var detta något som nästan aldrig hände, men som i dag är verklighet.

Låt oss alla arbeta för ett tryggare och bättre samhälle, istället för att ropa på hämd!

BOXAR-BOSSE

Mer läsning

Annons