Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt oss slippa en förtalsregering

Annons

Vi börjar se fler tendenser till osakliga debatter, och det är anmärkningsvärt när en av Göran Perssons närmaste tjänstemän på partikansliet går ut och riktar anklagelser mot Reinfeldt. Detta är ingen engångsföreteelse, smutskastning förekommer alltför ofta.

I det interna valmanifestet "Allians mot facket" från socialdemokraterna förkommer det flera sakfel. Där påstås att de borgerliga vill försvaga facken och att fackliga organisationer byggdes upp i strid mot arbetsgivare och borgerliga partier. Socialdemokraterna fortsätter sin historieförfalskning och lurar sina medlemmar och valarbetare.

Det var liberalerna som startade fackföreningarna i Sverige. Det var också den liberala regeringen som införde kollektivavtal och arbetsdomstol. Saltsjöbadsavtalet var inte populärt och välkomnades inte särskilt väl av dåtidens socialdemokrater som var inriktade på klasskamp.

Tyvärr får vi nog leva med de socialdemokratiska metoderna även framåt verkar det. Har man makt så gör man allt för att få vara kvar, ungefär som kungarna i Sverige för länge sedan resonerade och skickade ut sina soldater i fältkrigen till kanonmat.

Du som väljare kan göra mycket. Välj därför ett parti som har som en strategi att föra sakpolitiska frågor och som undviker personliga angrepp.

Låt oss slippa en förtalsregering med underbältesmetoder.

ÅSA NILSER

Mer läsning

Annons