Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt inte rädslan styra

Annons

Läser i tidningen om branden i Horndal. En vän berättar att invandrarfientligheten är stor där. Vet inte om det stämmer men blir så förtvivlad och rädd.

Är det möjligt att människor kan bli så rädda för något annorlunda att de anlägger en brand?

Tänker på människorna som flytt. Troligen från hemska förhållanden och trott sig komma till ett vänligt land. Äntligen få vila. Och ändå, även här bli förföljda och skrämda. Tänker på hur barnen känner sig.

Allt ställs ännu mer på sin spets nu i juletid. Vi pysslar och bonar om våra hem och förbereder för en värmens högtid och så sker detta.

Jag har bara bott i Dalarna ett år och trivs fantastiskt bra, för mig är Dalarna värme och glädje. Hemma.

Jag har förstått av mina barn att de upplevt rasism och inskänkthet bland både ungdomar och vuxna och de är så förvånade.

Vi har flyttat från ett område i Stockholm där åtta av tio kom från andra länder än Sverige, så för barnen är det så självklart att man kan ha olika kulturer och hudfärg . Vara homosexuell eller hetero. Olika och lika.

Jag var på en föreläsning med Grynet och hon sa något bra: "Man är som man är", och det följer mig. Vi är olika och spännande. Halta och tilltufsade med många historier att berätta.

Det finns så mycket att se i varje människa. Jag blir livrädd att mina barn ska få för sig att det inte skulle vara okej.

Så min önskan inför nästa år är att vi hjälps åt att förändra detta. Jag kommer göra allt jag kan. Vi har så mycket att vinna på att mötas och se varandra.

Låt inte rädslan styra!

LISA SWAHN I STJÄRNSUND

Mer läsning

Annons