Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låstes in och anklagades för stöld

Annons

Familjen Chesdar Chhey och Chanboramey Doung var vid lunchtid till Players Corner och hyrde en film.

För att få hyra en film var de tvungna att lösa ett medlemskort.

De gick hem och såg filmen och vid 17-tiden gick Chesdar Chhey tillbaka till videobutiken med filmen. Men sig på promenaden hade han sonen i barnvagnen.

Utanför butiken ställde han ifrån sig barnvagnen och gick in i butiken för att lämna tillbaka filmen han hyrt.

Väl inne i butiken var det en av de som jobbar där som gick till butiksdörren och låste den.

Chesdar Chhey blev sedan anklagad för att ha stulit en massa pengar, vilket senare visade sig vara 1 200 kronor. Personalen i butiken påstod att stölden var filmad, så det var lika bra att han erkände.

Chesdar Chhey vädjade om att de skulle öppna dörren så han kunde gå ut till sin fyra månader gamla son, som låg ensam i barnvagnen, detta vägrades han och anklagelserna fortsatte.

Han berättar att det var flera personer i butiken som anklagade honom och han upplevde situationen som mycket hotfull.

- Jag blev mest orolig för min son, berättar Chesdar Chhey.

Bland annat uppgav personalen i butiken att stölden var filmad och han bad att få se den, men de vägrade. Chesdar Chhey ville då att de skulle ringa polisen så saken kunde utredas ordentligt, men inte heller det fick han något gehör för.

- Det bästa som kunnat hända var om polisen kom dit, eftersom jag var oskyldig, dessutom vore det mycket dumt att jag gick tillbaka dit om jag stulit pengarna, konstaterar Chesdar Chhey.

Efter en stund släpptes han ut och gick hem till sin fru och berättade om vad som hänt.

- Jag blev mycket arg och upprörd, så jag kontaktade några svenska vänner och vi åkte dit för att reda ut det hela, säger Chanboramey Doung.

Plötsligt var tonen en annan, då ville personalen på Players Corner inte längre diskutera saken och de förklarade att de inte ville ha Chesdar Chhey mer som kund. Då påtalade Chanboramey Doung att de nyss betalat 100 kronor i medlemskap och ville han pengarna tillbaka, vilket hon fick.

En av de i butiken medgav att de gjort fel och bad om ursäkt.

Familjen Doung och Chhey känner sig omskakade av det som hänt och vilka konsekvenser det kunnat få. Natten till måndag sov Chesdar Chhey mycket oroligt och vaknade flera gånger under natten.

- Vi vill berätta för att det inte ska upprepas och vi kommer att polisanmäla det hela, avslutar Chanboramey Doung.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons