Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lastbilar på vägen blockerade länsvägar utanför Dala-Järna och Orsa

Länsväg 533 utanför Dala-Järna och länsväg 296 utanför Orsa blockerades av lastbilar som ställt sig på sniskan över vägbanan under natten mot fredag.

Annons

Larmet om den första händelsen inkom till SOS Alarm klockan 22:37 på torsdagskvällen. Lastbilen blockerade länsväg 533 vid Högholstad utanför Dala-Järna helt, enligt uppgifter från Trafikverket, och det gällde enligt prognosen till klockan 01.

Räddningspersonal skickades till platsen, men ingen person var skadad och räddningstjänsten hade vid 23:30-tiden återvänt till stationen. Polis ryckte aldrig ut till platsen.

– Räddningstjänsten trodde att de skulle biträda där, men det framgår inte om bärgare eller räddningstjänst har hjälpt till att få bort lastbilen, säger Kenneth Johannesson, vakthavande befäl vid polisen.

Senare under natten, vid 03-tiden, körde en lastbil fast på liknande vis på länsväg 296 utanför Orsa.

– Då är det ytterligare en lastbil som hamnar i trångmål med trailern tvärs över vägen, säger Kenneth Johannesson.

En annan lastbil har också kört fast på platsen och Trafikverket uppgav under natten att vägen väntades vara blockerad fram till klockan 08. Vd åttatiden på fredagsmorgonen var nämligen ärendet om lastbilarna bortplockat från Trafikverkets hemsida, men lite senare dök ärendet upp på nytt, med en ny preliminär sluttid på 10.00.

Mer läsning

Annons