Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lastbil i våldsam olycka

Annons

Det var en norsk lastbil med en ensam förare som körde av vägen. Det blev en våldsam avkörning och lastbilen voltade minst ett par varv. Föraren en man i 50-60-årsåldern kunde ta sig ur förarhytten och med tanke på den våldsamma avkörningen klarade han sig relativt bra. Han klagade på smärtor i ryggen och nacken och fördes med ambulans till Mora lasarett.

- Föraren hade verkligen tur. Det är ett mirakel att han klarade sig så bra som han gjorde.Det var en våldsam avkörning och det här kunde ha gått riktigt illa sade räddingsledaren Per Hampus.

Lastbilen som var en mindre lastbil var på väg från Norge till Alfta i Hälsingland. Bilen var lastad med fisk och möbler. I en kurva kom föraren för långt ut till höger och fick "kast" på lastbilen som med våldsam kraft slungades över på andra sidan vägen och ner i ett dike där den rullade runt minst ett par varv.

En personbil kom strax efter olyckan och tog hand om den skadade föraren. Det var mycket sträng kyla vid olyckstillfället.

Det var också svårt att få tag på ambulans då ambulansen i Malung var på väg till Mora men man lyckades ganska snabbt få fram extrapersonal till en ambulans som fanns i Malung varför väntetiden inte blev så lång som den hade blivit om man varit tvungen att ta en ambulans från Sälen.

Enligt uppgift så hade inte föraren av lastbilen ådragit sig några allvarligare skador men han fick kvarligga vid Mora lasarett då han klagade på ryggsmärtor.

Lastbilen fick bärgas från platsen. Några längre trafikproblem vållade inte olyckan.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons